Ajutoare ale sistemului imunitar

Ajutoare ale sistemului imunitar Image

Ajutoare ale sistemului imunitar

Corpul omenesc are propriul sau sistem defensiv cu care combate agentii patogeni ce provoaca afectiuni si vindeca bolile. Acest mecanism defensiv cuprinde celule, tesuturi, organe, celulele produse precum anticorpi si multe altele. Sistemul de aparare identifica microbii cauzatori de afectiuni si ii distruge pentru a proteja organismul de atacuri. Un sistem imunitar puternic indeplineste toate aceste functii, unul slabit predispune organismul la afectiuni si infectii. Pe scurt, un sistem imunitar puternic si sanatos ajuta si la o viata sanatoasa. Nu exista o singura cale de a imbunatati si fortifica sistemul imunitar al organismului, o multitudine de factori contribuie la sustinerea sa.

Majoritatea dintre noi nu realizam importanta de a avea un sistem imunitar fortificat si puternic. Odata slabit, acesta nu mai poate oferi protectia necesara impotriva bolilor. Factorii direct proportionali cu fortificarea sistemului imunitar implica exercitii fizice regulate, o alimentatie si o igiena corespunzatoare, odihna suficienta, mentinerea sanatatii mentale si o greutate ideala.

Exercitiile fizice sunt foarte importante pentru o viata sanatoasa. Se mentine cu ajutorul lor greutatea in limitele normale, se pastreaza echilibrat nivelul de colesterol si se imbunatateste circulatia sanguina si conditia cardiaca. Activitatea fizica ajuta celulele sanguine si anticorpii sa circule mai rapid prin corp, contribuie la eliminarea bacteriilor si microbilor daunatori; creste temperatura corpului si previne dezvoltarea agentilor patogeni prin ardere. Chiar si o plimbare zilnica de 30 minute ajuta pentru intarirea sistemului imunitar.

Pe langa exercitiile fizice un rol la fel de important il ocupa o alimentatie sanatoasa. Nu poate fi nominalizat un singur aliment care sa fie suficient pentru a mentine sanatatea sistemului imunitar. O combinatie sanatoasa de nutrienti este necesara in acest scop si poate fi obtinuta doar printr-o dieta echilibrata. Printre substantele care ajuta la fortificarea sistemului imunitar se numara vitamina C, vitamina E, zincul, seleniul, acizii grasi din omega-3 si altele, continute de o mare varietate de alimente. Unele vitamine si minerale sunt cel mai bine absorbite de organism cu ajutorul altora, de exemplu vitamina C este absorbita mai usor in combinatie cu calciu si magneziu, in timp ce calciul este asimilat foarte bine impreuna cu vitamina D.

Managementul stresului este o regula de aur cand vine vorba de un trai sanatos. Hormonii de stres precum cortizonul si andrenalina suprima sistemul imunitar. Conform studiilor realizate in laborator pe cobai, conditiile de stres afecteaza producerea anticorpilor esentiali pentru combaterea infectiilor virale. Pe cat posibil este bine sa evitati situatiile stresante.

Obiceiurile sanatoase pe care ar trebui sa le abordati ar fi: odihna suficienta, marirea consumului de apa, evitarea mancarii de tip junk-food si sa va lasati de fumat (daca sunteti fumator). Obezitatea afecteaza de asemenea sistemul imunitar, dar daca veti adopta stilul de viata sanatos printr-o alimentatie echilibrata insotita de exercitii fizice zilnice, va veti mentine cu siguranta intr-o buna forma.

Autor | admin Comentarii | 1 Data | septembrie 12, 2014

comments

Vipercig

Companiile farmaceutice nu cred sunt de acord cu tine…ele isi doresc ca oamenii sa manance nasanatos, sa fumeze…sa se imbolnaveasca, pentru a avea cui sa vanda medicamente…

septembrie 19, 2014 | 8:55 am
Răspunde

leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *