Amintirile pot fi transmise genetic

    Home  /  Stiinta  /  Amintirile pot fi transmise genetic

Amintirile pot fi transmise genetic Image

Amintirile pot fi transmise genetic

Epigenetica este o ramura a biologiei care studiaza modul in care dezvoltarea si functionarea sistemelor biologice sunt influentate de forte care opereaza inafara secventei ADN. In ultimii ani, au fost realizate o serie de descoperiri remarcabile care demonstreaza ca gandurile, emotiile, sentimentele si perceptiile noastre de ansamblu asupra lumii pot avea efecte biologice in cazul ADN-ului nostru.

Oamenii de stiinta de la Emory University School of Medicine din Atlanta, Georgia, au demonstrat ca este posibil ca informatia sa fie mostenita biologic prin ADN-ul nostru. Mai specific, cercetarea acestora indica faptul ca un comportament poate fi afectat de evenimentele ce au avut loc in generatiile trecute si care a fost transmis printr-o forma de memorie genetica. Studiul a fost realizat pe soareci iar oamenii de stiinta au descoperit ca acestia pot transmite informatiile unui eveniment traumatic sau a unei experiente stresante catre generatiile viitoare. Aceste rezultate explica de ce oamenii sufera de unele fobii sau de ce unele comportamente sau ganduri sunt declansate de anumite obiecte sau situatii.

Starile negative se transmit de la parinti la copii

„Cercetarile noastre ne permit sa apreciem modul in care experientele unui parinte influenteaza comportamentul urmasului sau, fiind afectata atat structura cat si functia sistemului nervos. Acest fenomen ar putea contribui la transmiterea de tulburari neuropshice cum ar fi fobiile, starile de anxietate sau tulburarile de stres post traumatic”- sustin oamenii de stiinta care au realizat acest studiu.

Rezultatele studiului furnizeaza dovezi experimentale care sustin ipoteza conform careia ADN-ul poate fi modificat in mod intentionat. Astfel, oamenii de stiinta au descoperit ca atunci cand un individ are o stare de spirit buna si este mai coerent din punct de vedere al functionarii fiziologice, acestia au capacitatea mai mare de a modifica conformatia ADN-ului. Persoanele care au dat dovada de o stare de spirit benefica au reusit sa isi modifice conformatia ADN-ului conform intentiei lor. Pe de alta parte, cei care sunt depresivi sau suparati nu pot face acelasi lucru, insemnand ca aceste stari vor avea efecte negative si asupra generatiei viitoare.

Autor | admin Comentarii | 0 Data | noiembrie 24, 2015

leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *