Artistii secolului XX

Artistii secolului XX Image

Artistii secolului XX

Nu exista nicio indoiala ca arta a reusit sa se infiltreze in orice lucru pe care il folosim in viata de zi cu zi, astfel ca a reusit sa treaca de galeriile de arta si de muzee. Secolul XX a reprezentat o perioada de schimbare masiva pentru toata lumea, astfel ca s-a produs o modificare a intregii lumi. De la tablouri care au trecut pragul traditional la opere de arta care imping limitele postmoderniste, secolul XX este descris de aceste schimbari. Iata care sunt cei mai influenti artisti care au lucrat in timpul anilor 1900 si care au avut un impact uimitor asupra modului in care privim arta astazi.

Artistii anilor 1900

Pablo Picasso- a fost un artist de origine spaniola care a lucrat in timpul secolului XX. Acesta este extrem de faimos pentru picturile sale cubiste. Nu numai ca a avut un impact uimitor in lumea artistica, acesta a avut o influenta incredibila si in lume politicii.

Andy Warhol- este un fel de zeu in miscarea artei pop. In timpul anilor 1960 si-a realizat majoritatea lucrarilor sale, incepand sa picteze bancnote, scaune electrice si cutii de supa marca Campbell. Acesta a pictat celebritati precum Marilyn Monroe, Elvis Presley sau Elizabeth Taylor.

Claude Monet- a murit in anul 1926, astfel ca a fost activ in prima parte a secolului XX. Chiar si asa, influenta pe care a avut-o asupra artei a fost una incredibila. Acesta a fost unul din liderii miscarii impresioniste. Nu numai ca a reusit sa impresioneze si alti artisti ai timpului, acesta continua sa aiba un impact uimitor asupra vietilor noastre din prezent, fiind obiectul de studiu a numerosi studenti de arta din intreaga lume.

Salvador Dali- artist spaniol cu cea mai celebra mustata din toate timurile, este considerat a fi cel mai important artist al miscarii suprarealiste. Talentul sau in picturi este extrem de evident in fiecare pictura a sa, cu toate ca subiectele lui principale sunt putin cam socante. Munca sa este plina de simbolism, astfel ca devine un artist intrigant si impresionant.

Autor | admin Comentarii | 0 Data | septembrie 11, 2015

leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *