Bancherii nu isi dezvaluie identitatea personala

    Home  /  Cariera  /  Bancherii nu isi dezvaluie identitatea personala

Bancherii nu isi dezvaluie identitatea personala Image

Bancherii nu isi dezvaluie identitatea personala

In timp ce multi dintre noi depun eforturi imense pentru a fi placuti la locul de munca, cei care lucreaza in domeniul bancar nu au nicio grija in aceasta privinta. Potrivit unui studiu realizat recent de catre oamenii de stiinta de la Queen Mary University din Londra, angajatii din sectorul bancar nu sunt preocupati de opiniile celor cu care lucreaza din moment ce nu-si asociaza munca cu identitatea personala. In schimb, ambitia lor de a face bani reprezinta motivatia principala pentru a nu-si neglija sarcinile de la locul de munca.

Studiul a analizat sase bancheri de investitii si a constatat ca acesti angajati au prezentat „preocupari marginale cu privire la problemele de identitate”. Fiecare subiect a fost intervievat intre 10 si 12 ori pe o perioada de 18 luni, iar raspunsurile lor au aratat ca acestia au mai putin interes in activitatile cu colegii la locul de munca. Deconectarea intre viata lor profesionala si cea personala a fost atat de extrema incat oamenii de stiinta au inventat un nou termen pentru a defini acest lucru: manevre teflonice de identitate- adica un proces in care se evita orice intalniri dificile sau experiente de prietenie.

Mediu de munca dificil pentru bancheri

Datorita mediului de munca stresant, oamenii de stiinta au recunoscut cel putin o cauza care ar putea explica identitatea personala a acestora: „Bancherii de investitii lucreaza in medii dificile, solicitante si, de cele mai multe ori, sexiste. Ne-am fi asteptat sa gasim macar o dovada a anxietatii si disconfort in randul femeilor care lucreaza in acest domeniu, dar spre uimirea noastra nu am descoperit nimic”. Cercetatorii cred, de asemenea, ca, in timp ce venitul personal reprezinta un punct forte in sectorul bancar de investitii, acesta actioneaza si ca un agent cultural care modeleaza valorile si comportamentele oamenilor.

„Rolul banilor este atat de mare astfel ca se suprima orice probleme legate de identitatea de sine. Spre deosebire de orice alt domeniu de munca, in acest sector eforturile si recompensele sunt evaluate cu precizie in timp real, dar numai in termeni monetari”- sustin oamenii de stiinta.

Autor | admin Comentarii | 0 Data | octombrie 14, 2015

leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *