Biscuitul de pe Titanic

Biscuitul de pe Titanic Image

Biscuitul de pe Titanic

Un biscuite, pe cat de umil, pe atat de important, este singurul supravietuitor al vasului care s-a scufundat in 1912- Titanic. Acesta a fost cumparat pentru suma de 23.000 de dolari la o licitatie din Marea Britanie, primind, in acelasi timp si titlul de „cel mai scump biscuite din lume”.

Se pare ca biscuitul „savuros” facea parte dintr-o trusa de prim ajutor a calatorilor de pe Titanic. Biscuitele a apartinut lui James Fenwick, calator al vasului CC Carpathia, care a ajutat la salvarea pasagerilor de pe gigantul Titanic. In timp ce alti oameni au fost mai interesati de descoperirea altor lucruri mai interesante despre Titanic- cum a fost si in cazul filmului, unde se dorea gasirea diamantului- Inima Oceanului- se pare ca Fenwick a vazut un potential destul de ridicat intr-un biscuite, asa ca l-a lasat mostenire familiei sale.

Biscuitul a fost produs de catre „Spillers and Bakers Pilot” iar la ora actuala este cel mai scump biscuite din lume, asa ca ar fi bine sa speram ca noul proprietar nu il scapa intr-o cana de ceai. Totusi, ne putem intreba ce gust ar avea…

Specialistii din intreaga lume au ramas uimiti de aceasta descoperire sustinand ca „este incredibil ca acest biscuite a reusit sa supravietuiasca in fata unui eveniment atat de dramatic- scufundarea celui mai mare vas din lume (de la acea ora)- care a luat viata a peste 1500 de oameni”.

Licitatie de biscuiti

In ceea ce priveste tilul care l-a primit biscuitul, „in urma cu cativa ani, un alt biscuite a fost vandut pentru suma de 3000 de lire sterline si este cunoscut sub numele de Lusitania, gasindu-se intr-un muzeu din Irlanda”. Nu este clar inca cum gasesc si cumpara oamenii biscuiti la licitatii…

Pe de alta parte, daca ne gandim mai bine la succesul care l-a avut filmul Titanic si avand in vedere subiectele filmelor din ziua de azi, nu ar fi o surpriza extrem de mare sa auzim intr-o zi ca James Cameron lucreaza la un scenariu pentru Titanic 2, unde protagonistul principal este biscuitul in cauza.

Din pacate, Titanicul s-a scufundat la data de 14 aprilie 1912, in timpul calatoriei sale catre New York, pornind din Southampton.

Autor | admin Comentarii | 0 Data | octombrie 29, 2015

leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *