Calitatile unui manager

Calitatile unui manager Image

Calitatile unui manager

Abilitatile manageriale au devenit foarte importante in conditiile pietei globale si foarte competitive din ziua de astazi. Managerii avand acel set de calitati specifice reusesc sa motiveze angajatii sa dea tot ce e mai bun din ei.

Un bun manager este cel care are incredere in abilitatile sale si are trasaturi esentiale precum leadership, putere de decizie, multitasking si acel ceva care reuseste sa motiveze angajatii.

Calitatile de lider si cele de manager se intrepatrund. Un bun manager trebuie sa fie si un bun lider, intrucat trebuie sa isi indrume echipa spre indeplinirea obiectivelor propuse.

Managementul mai implica si o buna comunicare, fie ca este sub forma scrisa sau orala. Nu poate fi subliniata indeajuns importanta comunicarii in cadrul oricarei organizatii, in special din partea managerului.

Cunostintele sunt un lucru care diferentiaza de asemenea un bun manager de unul mai slab. Cunoasterea indeaproape a afacerii in care este implicat, conceperea de strategii pentru a depasi orice obstacole si aplicarea lor sunt alte calitati ce se regasesc intr-un manager.

Delegarea responsabilitatilor este de asemenea foarte importanta. Un bun manager stie ca nu trebuie sa faca el totul. Are alaturi o echipa de care se poate servi, care il poate ajuta indeplinind diverse sarcini, in timp ce managerul gestioneaza eficient totul.

Managerul trebuie sa se ocupe si de motivarea angajatilor. Acest lucru este necesar nu numai pe partea de recompensare financiara, dar si cand vine vorba de recunoastere, de eficienta lucrului in echipa si chiar de prevenirea plecarii angajatilor de la locul de munca in cautarea altui job.

Toate aceste calitati trebuie sa fie reunite intr-un manager de succes, care se asigura ca ii sunt indeplinite ordinele, ca strategiile sunt puse in aplicare si ca in acest fel se va ajunge la indeplinirea obiectivelor organizatiei pe care o conduce.

Autor | admin Comentarii | 0 Data | februarie 5, 2015

leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *