Ce faci cand iti pierzi portofelul

    Home  /  Diverse  /  Ce faci cand iti pierzi portofelul

Ce faci cand iti pierzi portofelul Image

Ce faci cand iti pierzi portofelul

Pierderea portofelului este o experienta neplacuta si poate fi si una periculoasa. Pentru a evita consecintele neplacute trebuie sa urmezi niste pasi. Portofelul contine informatii despre o persoana, acte de identitate, permise de conducere, carduri. Pierderea tuturor acestora pune proprietarul in pericol de a-i fi furata identitatea sau poate cadea victima a fraudelor bancare. Odata ce s-a trecut de socul initial, trebuiesc luate cateva masuri, fara a intra in panica. In cele din urma situatia se va rezolva, intr-un fel sau altul.

Odata ce te-ai asigurat ca intr-adevar nu mai ai portofelul, incepi sa il cauti. Trebuie sa iti refaci traseul din momentul in care iti amintesi ca il aveai asupra ta si pana cand ai realizat ca nu il mai ai. Verifica peste tot, reia toate activitatile din acea zi, toate locurile prin care ai fost, verifica la obiecte pierdute, poate cineva l-a gasit si iti va fi returnat. Va trebui sa te identifici cumva pentru a dovedi ca este portofelul tau, dar asta ar fi ultima problema.

Daca intr-adevar e pierdut, aminteste-ti ce continea si fa o ordine de prioritati. Marele dezavantaj este ca va trebui sa refaci toate actele, poate nu iti va parea atat de rau dupa banii pierduti, ci dupa actele de identitate, permis, buletin, pasaport, legitimatii si asa mai departe. Refacerea actelor necesita timp, umblatura, batai de cap, ghisee, aglomeratie si multe altele.

In cazul in care aveai si carduri (unele persoane mai au si codul PIN lasat in portofel) trebuie sa anunti imediat unitatea bancara emitenta despre pierdere, pentru a evita eventualele fraude. Poti incerca sa anunti si public pierderea portofelului, poate exista cineva binevoitor care iti va inapoia macar actele si te va scuti de refacerea lor. In cazul grav in care aveai in portofel si cheile de la casa, e recomandata schimbarea incuietorilor.

Pentru a minimiza neajunsurile provocate de pierderea portofelului, pastreaza in el doar lucrurile esentiale. Nu tine in portofel informatii precum parole, coduri, numere de cont; trebuie sa stii tot timpul ce contine portofelul pentru ca in caz de pierdere sa stii ce pasi ai de urmat. Nu este un sfarsit de lume, dar este totusi un lucru pe cat posibil de evitat.

Autor | admin Comentarii | 0 Data | septembrie 25, 2014

leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *