Ce poti face in timpul pe care il petreci pe Facebook

    Home  /  Diverse  /  Ce poti face in timpul pe care il petreci pe Facebook

Ce poti face in timpul pe care il petreci pe Facebook Image

Ce poti face in timpul pe care il petreci pe Facebook

Deci, cu totii suntem deja constienti de faptul ca Facebook-ul a devenit o parte integrala a vietii noastre de zi cu zi. Potrivit Pew Research Center, 75% dintre adulti au utilizat reteaua de socializare in aceasta luna. Acum, nu spun ca ar trebui sa fim socati de aceste statistici: sa recunoastem, media sociala este o parte importanta a ceea ce facem, asa ca este destul de important sa tinem pasul cu tendinta de utilizare a Internetului. Insa, aceste statistici ne imping sa ne punem alte intrebari: „Cat de mult timp petrece o persoana, in medie, pe Facebook in fiecare zi?”. Potrivit oamenilor de stiinta, un adult petrece mai mult de 40 de minute pe Facebook in fiecare zi. Insa, nu trebuie sa uiti ca asta e valoarea medie.

Ei bine, ai putea si tu sa recunosti ca petreci cea mai mare a timpului pe Facebook, indiferent ca iei o pauza de la munca, ca te plictisesti sau ca pur si simplu vrei sa vezi ce mai fac prietenii tai. Asadar, in loc sa recunosti ca ai o problema si atat, mai bine ai incerca sa faci alte lucruri benefice pentru tine si sanatatea ta, in cele „40 de minute” pe care le petreci in fiecare zi pe Facebook.

Inlocuieste Facebook-ul cu alte activitati

Citeste. Potrivit expertilor, timpul mediu pentru citit atribuit copiilor cu varste de 15 si 19 ani este de 4.2 minute, insa aceasta statistica nu se imbunatateste in cazul adultilor din intreaga lume. Exista o multime de carti online gratis. In plus, stiinta a demonstrat ca cititul este benefic pentru imbunatatirea sanatatii psihice, imbunatatind memoria, astfel ca intarzie aparitia simptomelor de Alzheimer sau dementa.

Daca stai pe Facebook doar pentru ca iti doresti sa mentii relatiile cu prietenii, la fel de bine au putea sa ti le mentii si in viata reala. Foarte multi utilizatori se folosesc de aceasta scuza: „Folosesc Facebook pentru a nu pierde legatura cu prietenii mei”. In loc sa verfici pagina de Noutati odata la 10 minute pentru a vedea cine si ce a mai facut, mai bine ai pune mana pe telefon si ai suna un prieten bun.

Autor | admin Comentarii | 0 Data | septembrie 30, 2015

leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *