Cine a fost Cleopatra?

Cine a fost Cleopatra? Image

Cine a fost Cleopatra?

Cleopatra- un nume istoric care nu si-a pierdut importanta nici dupa atata timp, in ciuda faptului ca si-a dus existenta in inima desertului. Exista atat de multe lucruri fascinante despre aceasta regina a Egiptului, incat nu mai stim sa facem diferenta dintre realitate si mit. Cleopatra, celebritatea greco-romana care reprezinta subiect de fascinatie pentru milioane de oameni din intreaga lume, este pur si simplu neinteleasa. Cercetarile istorice sustin ca aceasta a fost atat o conducatoare cruda, cat si una buna- pe cine sa mai credem? Ei bine, a venit timpul sa separam faptele reale de fictiune. Iata care sunt cele mai celebre mituri legate de Cleopatra.

Curiozitati Cleopatra

Regina Egiptului nu era egipteana- Marea regina a Nilului, Cleopatra, nu a fost nascuta in Egipt, dar cu toate acestea avea o inima egipteana. Cleopatra era descendenta a dinastiei greco-macedoniene care a inceput cu Ptolemeu I, dinastia conducand Egiptul in perioada 323- 30 I. Hr. Regina a fost singura din familia sa care a invatat limba egipteana si, cu toate ca nu era cetatean egiptean prin nastere, studiile sale in ceea ce privesc zeii egipteni, cultura si etnia au facut din aceasta una din cele mai de succes regine.

Cleopatra nu era o „stricata”, asa cum cred majoritatea. Cu toate ca istoria a fost inflorita de catre romani, aproape toti istoricii sunt de acord ca regina Egiptului nu a fost o stricata. De fapt, Cleopatra a fost casatorita de doua ori inainte de legaturile sale cu romanii. Astfel, singurii barbati din viata reginei au fost Iulius Cezar, dar si Marc Antoniu.

De asemenea, Cleopatra a fost educata- Cu toate ca regina s-a urcat la tron la varsta de 17 ani, experienta sa de succes s-a datorat educatiei pe care a avut-o. Pentru cineva atat de tanar, istoricii sustin ca Cleopatra a fost destul de isteata sa absoarba toate cunostintele, astfel ca isi merita pe deplin rolul de conducator al regatului egiptean.

Autor | admin Comentarii | 0 Data | octombrie 27, 2015

leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *