Coelho – personalitate demna de luat in vedere

    Home  /  Carti  /  Coelho – personalitate demna de luat in vedere

Coelho – personalitate demna de luat in vedere

Carti captivante si celebre scrise de Paulo Coelho

Printre multi alti autori celebri sau nu pentru scrierile lor, in lista mea de preferinte se afla si brazilianul Paulo Coelho.  Inca dinainte de a-i citi lucrarile, am auzit vorbindu-se despre ele, in special despre cartea „Alchimistul”, cea pentru care cred atat eu cat si restul lumii ca este renumit peste tot vrajitorul de suflete si minti.

„Alchimistul”

Dupa ce in sfarsit am pus mana pe volum, m-a si captivat povestea in sine care a fost tradusa in peste 80 de limbi. Un simplu pastor spaniol lasa in urma totul pentru a se aventura in desertul Egiptului, inima-i fiind condusa pe acest drum de dorinta de a descoperi comoara ascunsa in celebrele Piramide.

Comoara visata este vazuta de unii cu neincredere, de altfel nimeni  stiind in ce consta aceasta de fapt, este un fel de „fata morgana” a dunelor fierbinti. Insa nici oamenii,  nici pastorul, nu stiu de fapt ca drumul acesta va fi presarat de obstacole, primejdii si incercari , din care nu se stie cine va iesi victorios.

Mai exact, acest drum este unul initiatic pentru personajul nostru principal, care plecat de acasa pentru a descoperi ceva material, va ajunge sa se cunoasca de fapt pe sine insasi, aceasta din urma fiind cea mai mare descoperire pe care si-ar fi putut-o dori vreodata.

„Zahir”

Pe langa una dintre cele mai renumite carti ale scriitorului Coelho, mi-a placut si cartea „Zahir”, ce mi-a fost daruita de catre o prietena apropiata, ce stia ca ii apreciez scrisul. Aici este vorba despre un scriitor care la prima vedere pare ca le are pe toate: o sotie frumoasa, tanara si curajoasa, o locuinta in centrul Parisului, o cariera stralucita si renume in lumea literaturii.

Dar este posibil sa ai tot ce-ti doresti si de fapt unele lucruri sa fie de fatada doar? Binenteles ca da! Asa se intampla si in cazul personajului nostru, care ajunge sa realizeze ca de fapt nu totul este roz, si ca in aceasta relatie exista si lucruri puse sub tacere ce numultumesc.  Cand sotia acestuia dispare subit intr-o misiune de razboi, la care era plecata sa se documenteze pentru ziarul la care lucra, omul nostru isi pune semne de intrebare legate de disparitia acesteia.

Este asasinare, rapire sau o disparitie de buna voie a cuiva care nu este multumit cu viata personala si care incearca sa-si puna ordine in ganduri si-n destin? Daca v-am captivat atentia pana acum, inseamna ca va ramane sa vedeti singuri ce turnura vor lua evenimentele si daca sotia disparuta va reveni la sotul ingrijorat.

 

Autor | admin Comentarii | 0 Data | ianuarie 20, 2016

categories & tags

leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *