Curiozitati despre Pablo Escobar

Curiozitati despre Pablo Escobar Image

Curiozitati despre Pablo Escobar

Pablo Escobar a fost nascut in decembrie 1949, intr-o familie saraca: tatal sau era un fermier sarac iar mama sa o profesoara de scoala elementara. Acesta a crescut spunand prietenilor sai ca va ajunge miliardar pana la varsta de 22 ani si ca va fi urmatorul presedinte al Columbiei. Acesta a gasit mai multe modalitati de a castiga bani in adolescenta, iar activitatea principala pe care o avea era contrabanda de tigari. Pana la vremea in care a ajuns sa faca trafic de drogur la mijlocul anilor 1970, setea sa pentru putere si bani era de neoprit. Escobar a murit in decembrie 1993, iar in perioada in care a condus imperiul drogurilor, Escobar este cunoscut pentru ca a omorat mai mult de 200 politisti si peste 600 civili. La inmormantarea traficantului au luat parte mai mult de 25.000 de oameni.

Imperiul lui Escobar

Scara extrem de mare a imperiului pe care si l-a construit Escobar devine destul de evidenta daca se analizeaza greutatea extrem de mare de droguri care plecat in export, dar si import. Astfel, acesta a reusit sa introduca- ilegal bineinteles- intre 70-80 de tone de cocaina catre SUA, in interiorul rotilor avioanelor. Se estimeaza ca, mai bine de 15 tone de cocaina au fost trimise catre SUA in fiecare zi. De asemenea, Escobar detinea si doua submarine cu care isi transporta marfa.

A avut o viata extravaganta. Locul de refugiu si de vacanta, Hacienda Napoles, era un paradis care se intindea pe o suprafata extrem de mare si includea cladiri, piscine si chiar si o gradina zoologica- cu hipopotami, elefanti si girafe. Aceasta destinatie era utilizata pentru ca familia sa sa se odihneasca, dar si pentru a gazdui cocaina. Dupa moartea sa, Hacienda Napoles a fost distrusa de catre oamenii care cautau droguri, iar acum este o ruina locuita de hipioti si animale.

S-a oferit sa plateasca datoria nationala a Columbiei- Unul din cele mai nebunesti lucruri despre imperiul drogurilor lui Escopar este reprezentata de scara la care acesta opera in SUA. Se estimeaza ca acesta a furnizat peste 80% din cocaina totala din SUA anilor 1980. „Succesul” sau a determinat ca Escobar sa fie pedepsit cu inchisoarea, insa acesta a sustinut ca „mai degraba as muri decat sa fac inchisoare in America de Nord”. Astfel, acesta s-a oferit sa plateasca intreaga datorie a Columbiei cu schimbul de a fi scutit de puscaria in SUA. Nu mai are rost sa spunem ca acesta a fost refuzat politicos.

Autor | admin Comentarii | 0 Data | octombrie 22, 2015

leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *