Danielle Steel

Danielle Steel Image

Danielle Steel

Danielle Fernandes Dominique Schuelein-Steel, nascuta pe 14 august 1947 si cunoscuta mai bine drept doar Danielle Steel este o romanciera americana. Aceasta este cel mai bine vandut autor in viata, precum si al patrulea cel mai bine vandut autor al tuturor timpurilor, avand peste 800 de milioane de exemplare de carti vandute. Romanele acesteia au fost traduse in 28 de limbi si sunt disponibile in 47 de state din toata lumea.

Cartile ei au fost descrise ca fiind stereotipale, prezentand personajele intr-un fel de criza care le ameninta relatia. Majoritatea personajelor ei sunt considerarte exagerate, facand cartile ei sa para mai putin realistice, insa abordeaza teme serioase ca boala, moartea, pierderile, crizele in familie si relatiile. De asemenea, se zvoneste ca unele dintre povestile ei se bazeaza pe evenimente din viata ei – aceasta a avut doi fosti soti excroci, trecand si prin alte evenimente pe care le-a ascuns de public. Adesea personajele fac parte din lumea celor bogati si faimosi.

In ciuda unei reputatii din partea criticilor, conform carora cartile ei sunt „fleacuri”, aceasta a abordat si teme serioase ale naturii umane precum incestul, suicidul, divortul, razboiul si chiar Holocaustul. Pe masura ce timpul a progresat, a evoluat si stilul de scriere al lui Steel, eroine ei din ultimii ani fiind mai puternice si mai autoritare, care, daca nu primesc nivelul de respect si atentie pe care il doresc de la un barbat, isi vad de viata mai departe.

Scriitoarea a mai criticata si pentru faptul ca publicatiile ei sunt foarte detaliate si redundant, spunand povestea cititorului intr-un mod foarte explicit, in loc sa le-o prezinte doar. Acest lucru are ca efect faptul ca ii face pe cititori sa se simta de parca vad povestea din afara, in loc sa se simta de parca ar trai-o.

Pentru a evita comparatiile cu publicatiile ei anterioare, Steel nu a scris niciodata o continuare pentru nicio carte.

 

 

Autor | admin Comentarii | 0 Data | iunie 21, 2015

leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *