Declaratiile sustinute de prizonieri inainte de executie

    Home  /  Curiozitati  /  Declaratiile sustinute de prizonieri inainte de executie

Declaratiile sustinute de prizonieri inainte de executie Image

Declaratiile sustinute de prizonieri inainte de executie

Ultimele cuvinte pe care o persoana le poate rosti inainte de executie pot fi destul de socante si de tragice, dar si poetice. Exista si un blog destul de interesant pe aceasta tema, care se numeste „Lasting Statement” si care colecteaza ultimele declaratii ale persoanelor executate in inchisorile din statul Texas, inca din anul 1982. Cu toate ca exista prizonieri care au refuzat sa dea declaratii, exista altii care au adresat cuvinte cat pentru 100 de oameni.

Ultimul cuvant

E.Green (30)- Da. Pentru familia mea, prietenii mei si pentru oamenii care m-au acceptat asa cum sunt eu. Pentru familiile Sullivan si pentru Hayden, nu am venit aici cu intentia de a face din mine o persoana care nu ma caracterizeaza pe mine. Nu am sustinut niciodata ca sunt acea persoana. Nu sunt cel mai bun tata, nici cel mai bun fiu sau cel mai bun prieten din lume. Am facut tot ce e mai bun din ceea ce am avut. Nu am niciun sentiment de ura sau amaraciune in sufletul meu. Pentru familia mea si pentru voi, restul oamenilor, nu pot decat sa imi cer iertare pentru toata durerea pe care v-am cauzat-o. Fie ca Dumnezeu sa ne ierte in aceasta zi. Sunt pregatit cand sunteti si voi.

J.Wilson (39)- As putea vorbi cu familia mea? Draga mea, te iubesc. Fii tare si ai grija de tine si de copiii nostri. Multumesc ca ai fost intotdeauna acolo pentru mine. Ai grija de tine. Doamna Irene, va multumesc pentru tot ce ati facut vreodata pentru mine. Gary, multumesc. Maria, Maria, te iubesc foarte mult. Iti multumesc ca ai fost acolo pentru mine, iar toti oamenii care sunt aici vor afla cine este cel care intr-adevar a comis aceasta crima. Ma duc acasa la Dumnezeu. Multumesc, Warden.

B.Roberson (36)- Din moment ce am avut de zis totul pentru familia mea, nu mai am ce sa va zic si voua. Stiti ca va iubesc si stiti unde sunt. Ne vedem acolo. Asta-i declaratia mea. Pentru toti oamenii albi din America care urasc oamenii de culoare neagra, va adresez cele mai celebre cuvinte ale fratelui meu: „duceti-va dracu`!” Hai sa terminam odata!

C.Livingston (35)- M-ati adus aici ca sa fiu executat, nu sa tin un discurs. Faceti-va treaba.

C.Bass (30)- Merit ceea ce mi se intampla. Adio!

Autor | admin Comentarii | 0 Data | septembrie 10, 2015

leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *