Dependente ciudate

Dependente ciudate Image

Dependente ciudate

Exista multe lucruri care, suprinzator, pot provoca dependenta, iar gradul acesteia variaza, poate fi doar o parte din rutina zilnica. Totusi, pentru unii, obiectul dependentei poate deveni o obsesie, poate afecta sanatatea, poate sa ii indeparteze de prieteni si familie sau in cazuri extreme ii poate priva chiar de libertate. Exista insa o serie de dependente mai deosebite, ca sa spunem asa; acestea nu sunt atat de des intalnite, enumeram cateva dintre ele in continuare.

  • Dependenta de morcovi. Conform studiilor, cei ce sufera de aceasta dependenta adesea se gasesc gandindu-se obsesiv la mestecatul acestor legume. In momentul in care se incearca renuntarea, sufera si de efecte adverse precum nervozitate, pofte, insomnie, iritabilitate. Desi bogati in nutrienti si fibre, consumul in exces poate dauna unei persoane, intrucat corpul nu primeste toti nutrientii necesari, care nu se gasesc in morcovi, precum vitamina B, fier, calciu si asa mai departe.
  • Dependenta de cuburi de gheata – denumita si pagofagia. Speculatiile spun ca este datorata anemiei, insa persoanele ce sufera de aceasta dependenta simt nevoia constanta de a mesteca gheata – care are valoare nutritionala zero.
  • Dependenta de balsam de buze – desi producatorii si dermatologii resping ideea ca se adauga substante provocatoare de dependenta, multi sustin ca numai acest fapt ii face sa fie complet dependenti de balsamul de buze.
  • Dependenta intepaturi de albina – exista un caz in care o femeie a devenit dependenta de intepaturile de albina ca urmare a unui tratament pentru artrita pe care l-a incercat in acest sens.
  • Dependenta de a merge la inmormantari – un barbat din Brazilia si-a dat chiar demisia de la job pentru a putea merge la orice inmormantare avea loc in oras. Din fericire, ceilalti locuitori din oras nu au considerat deranjant acest lucru, agreindu-i prezenta in acele momente.

Desi uneori par foarte ciudate, dependentele de anume lucruri determina oamenii sa faca lucruri din cele mai nebunesti, si sunt capabile sa ii instraineze de cei dragi. Trebuie inteles insa faptul ca cei ce sufera de aceste dependente au adesea motive psihologice si fiziologice ce necesita intelegere si toleranta din partea celorlalti.

Autor | admin Comentarii | 0 Data | noiembrie 28, 2014

leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *