Sardine – beneficii pentru sanatate

Sardine – beneficii pentru sanatate Image

Sardine – beneficii pentru sanatate

Exista modalitati diferite prin care adaugam elemente nutritive in dieta, iar unul dintre ele pot fi si sardinele. Este un tip de peste care poate face adevarate minuni in ceea ce priveste sanatatea. Pe langa avantajul conservelor care iti pun la dispozitie o masa rapida si usoara, sardinele mai au si beneficii pentru sanatate.

Sardinele sunt bogate in nutrienti, vitamine si minerale necesare pentru o stare generala de bine. In afara de a fi o sursa de proteine foarte bogata, sardinele contin si cantitati mari de acizi esentiali omega 3. Acestia joaca un rol foarte important in protejarea inimii de diverse afectiuni. Acesti acizi grasi nesaturati ajuta la cresterea nivelului de colesterol benefic, scad tensiunea arteriala si previn de asemenea si formarea de cheaguri de sange care adesea sunt puse in legatura cu diverse afectiuni cardiace.

Sardinele sunt de asemenea o sursa bogata de vitamina D, vitamina B12, calciu si fosfor. Vitamina D ajuta la absorbtia calciului, vitamina B12 ajuta la sanatatea sistemului nervos, iar fosforul ajuta de asemenea rinichii, ochii, dintii si oasele si nu numai.

Un alt avantaj al sardinelor sunt ca sunt scazute ca nivel caloric, ceea ce inseamna ca pot fi incluse oricand in orice dieta de slabit. Aportul de sardine zilnic ajuta la cresterea consumului de acizi grasi omega 3 care ajuta la marirea ratei metabolice, foarte necesara in momentul in care se doreste scaderea in greutate.

Valoarea nutritiva a sardinelor le recomanda cand se doreste un regim de viata sanatos, o alimentatie care sa ofere necesarul de substante minerale, vitamine si proteine organismului. Fie ca sunt consumate sub forma de conserva sau sub alta forma, sardinele ajuta si daca se doreste scaparea de cateva kilograme, in plus sunt si gustoase, pentru toate aceste motive este recomandata introducerea lor in alimentatia fiecaruia.

Autor | admin Comentarii | 0 Data | ianuarie 28, 2015

leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *