Ecranizari mai bune decat cartile ce le-au inspirat

    Home  /  Cinema  /  Ecranizari mai bune decat cartile ce le-au inspirat

Ecranizari mai bune decat cartile ce le-au inspirat Image

Ecranizari mai bune decat cartile ce le-au inspirat

De obicei filmele sunt inspirate de carti sau de povesti din viata reala, si nu reusesc de cele mai multe ori sa se compare cu toate detaliile si atmosfera creata in romane sau in nuvele, insa exista si cazuri in care filmul bate realitatea, ca sa zicem asa.

“Brokeback Mountain” Dir. Ang Lee (2005)

Este aproape nedrept sa precizam ca punerea in scena romantica a lui Ang Lee care a castigat Oscarul, plasata in muntii din Wyoming, este mai buna decat povestirea lui Annie Proulx dupa care a fost adaptata. De ce? Este o poveste scurta. Asadar cu mult mai putin este dezvoltata decat filmul; opusul a celor mai multe adaptari de film.

Totusi, filmul lui Lee in care joaca nimeni altii decat Heath Ledger  si Jake Gyllenhaal foloseste toate detaliile in avantajul sau, prezentand putin momentele personale pentru a crea o romanta zdrobitoare laolalta cu splendoarea vizuala a efectelor din film. Aici se dezvolta povestea simpla fara a o mai exploata, creand un film foarte emotionant, pe cat este de cultural. 

“Everything is Illuminated” Dir. Liev Schrieber (2005)

Povestile lui Jonathan Safran Foer pot face niste acenarii de film grozave, insa adaptarea dupa “Extremely Loud and Incredibly Close”  s-a dovedit a fi foarte ieftina.

Debutul in calitate de director al lui Liev Schrieber cu „Everything is Illuminated” bazat pe povestea autobiografica a lui Foer in care isi dezgroapa singur trecutul, este un exemplu mult mai bun de ecranizare a unei povesti de-al lui Foer pe micul ecran si unul dintre motivele de neomis pentru care se merita a fi vizionat. 

Elijah Wood  joaca insasi rolul lui Foer, un tanar barbat evreu-american ce calatoreste in Ucraina in cautarea femeii care l-a salvat pe bunicul sau in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Pentru a-si extinde si pentru a-l ajuta in cautarile sale, acesta este acompaniat de catre un tanar rapper excentric , un caine curajos si de soferul sau mai in varsta, care a jucat un rol important in istoria familiei lui Foer. 

Autor | admin Comentarii | 0 Data | iulie 17, 2014

leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *