Efecte secundare ale fructelor de goji

Efecte secundare ale fructelor de goji Image

Efecte secundare ale fructelor de goji

Considerate a fi o adevarata fantana a tineretii, fructele de goji sunt foarte cautate in intreaga lume. Cu toate beneficiile lor pentru sanatate, s-au inregistrat totusi si unele efecte adverse cauzate de consumul in exces al acestor fructe.

Planta ce produce fructele se gaseste in zone cu climat temperat si subtropical din China, fiind cultivata pentru uimitoarele beneficii pentru sanatate pe care le are. Se mai gasesc si in zone si regiuni himalaiene precum Tibet sau Mongolia. Desi aceste fructe sunt cunoscute de chinezi si tibetani de secole, fiind consumate pentru proprietatile lor medicinale, ele au captat treptat atentia intregii lumi, avand un presupus efect de marire a longevitatii. Consumate cu moderatie, nu au efecte secundare, dupa cum arata cercetarile pana acum. Totusi, ca orice alt exces, consumul lor abuziv poate avea repercusiuni.

Efecte secundare
– Persoanele cu alergie la polen trebuie sa evite aceste fructe sau sa consulte sfatul unui medic sau specialist nutritionist, intrucat consumul lor in acest caz poate provoca probleme respiratorii, greturi si stare de ameteala.
– Fructele contin atropina, o supradoza a acestei substante poate provoca stari de voma, vedere incetosata, gura uscata si confuzie
– Majoritatea efectelor secundare ale consumului sucului de goji si al fructelor sunt datorate interactiunii cu unele medicamente. Astfel pot avea reactii cu medicatia pentru persoane hipertensive, intrucat provoaca, la fel ca si medicamentele, o scadere a tensiunii arteriale, care combinata cu tratamentul poate duce la hipotensiune
– In mod similar se comporta si in cazul diabeticilor, diminuand nivelul zaharului din sange si provocand simptome precum stari de ameteala si lesin
– Fructele de goji au un continut ridicat de seleniu, element esential pentru organism dar care in cantitati si doze mari poate duce la probleme la nastere sau reducerea fertilitatii la femei, probleme gastrointestinale sau afectarea nervilor.

Beneficii
– Au un continut ridicat de antioxidanti care ajuta in lupta cu efectele secundare cauzate de radicalii liberi ce afecteaza celulele si tesuturile corpului prin oxidare. Acesti radicali liberi sunt principalii factori care pot sa accelereze procesul de imbatranire, iar fructele de goji le contracareaza si diminueaza efectul
– Un alt beneficiu al fructelor de goji este ca ajuta la fortificarea sistemului imunitar.
– Un compus continut de aceste fructe ajuta la protectia retinei si imbunatateste vederea, un consum periodic si moderat putand reduce riscul de deteriorare a vederii la persoanele in varsta.
– In plus fata de toate acestea, fructele de goji imbunatatesc circulatia sangelui, protejeaza ficatul si stimuleaza fertilitatea. Consumul lor ajuta la reducerea riscului de boli precum cancer, afectiuni cardiace si boli specifice varstei inaintate precum Alzheimer.

 

Autor | admin Comentarii | 0 Data | septembrie 23, 2014

leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *