Efectele divortului asupra barbatilor

    Home  /  Diverse  /  Efectele divortului asupra barbatilor

Efectele divortului asupra barbatilor Image

Efectele divortului asupra barbatilor

Divortul reprezinta mult mai mult decat separarea din punct de vedere legal a doua persoane care erau pana nu demult casatorite. Divortul este acea separare a doua persoane care si-au promis ca vor trai impreuna pentru totdeauna. Pentru cei ce cred in acest angajament, divortul vine in contradictie cu notiunea „pentru totdeauna”. Nimeni nu isi doreste sa divorteze, pentru multi optiunea iese cu totul din calcul. Totusi cu trecerea timpului, pe masura ce persoanele ajung sa se cunoasca mai bine, incep sa apara si problemele. Unii se casatoresc sub puterea unui impuls de moment, iar rezultatul acestor mariaje ajunge sa fie separarea de cele mai multe ori. Casnicia este o institutie si pentru a o face sa reziste trebuiesc facute uneori multe compromisuri si eforturi.

Conform unor statistici, s-a estimat ca aproximativ 40% din casatoriile din 2008 s-au finalizat prin divort. Alte rapoarte arata ca au existat 290.000 divorturi in anul 2002 in Japonia. Desi aceste cifre au o tendinta descendenta in momentul de fata, se pare ca institutiei casatoriei nu ii mai este acordata aceeasi importanta. Oricare ar fi motivul divortului, efectele asupra fiecaruia dintre parteneri este traumatizant.

Un regres emotional este unul din cele mai intalnite efecte asupra barbatilor ce trec prin divort. Barbatii nu au aceeasi conceptie despre angajament precum femeile. Este foarte usor pentru o femeie sa isi faca prieteni si exteriorizarea sentimentelor poate fi mai usoara. Barbatii insa, dupa divort, raman cu o gramada de idei si de ganduri pe care nu mai au cu cine sa le impartaseasca, iar prietenii, desi sunt acolo si vor sa ii ajute, nu sunt tot timpul cautati. Conform barbatilor, este dificil sa discuti despre astfel de probleme sensibile cu alte persoane decat partenerul de viata.

Eticheta sociala este dificil de mentinut dupa divort. Femeile se descurca de multe ori mai bine cu cuvintele si pot sa abordeze problemele si intrebarile altora mult mai bine decat barbatii. Pentru barbati, viata sociala cunoaste un regres, sentimentul de vinovatie, regretele si tristetea ii impiedica de multe ori sa functioneze la fel in mediul social.

Nici sansa de depresie nu trebuie ignorata in cazul unui divort. Uneori divortul apare si cand exista copii, iar in majoritatea cazurilor custodia acestora este data mamei. Cu toate drepturile de a vizita copiii oricand, sentimentul nu mai e acelasi, nu mai simte ca se intoarce acasa la familie. Pentru barbati divortul este de intreaga familie, nu doar de sotie.

Partea financiara este de asemenea afectata pe termen lung in cazul barbatilor. Daca exista si copii, barbatul le va plati pensie alimentara pana la varsta majoratului si ii va sustine din acest punct de vedere, efortul financiar fiind considerabil marit. Divortul are efecte negative la fel de intense si in cazul barbatilor, nu doar in cazul femeilor. Nu este o optiune buna, asa ca ar trebui sa incercati sa va rezolvati problemele intr-un fel sau altul. Daca totusi nu mai exista nici o alta solutie, trebuie mentinuta o mentalitate pozitiva, la urma urmei orice sfarsit e un nou inceput.

Autor | admin Comentarii | 0 Data | septembrie 29, 2014

leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *