Factori ce contribuie la alcoolism

    Home  /  Diverse  /  Factori ce contribuie la alcoolism

Factori ce contribuie la alcoolism Image

Factori ce contribuie la alcoolism

Alcoolismul sau dependenta de alcool este o problema majora ce afecteaza din ce in ce mai multi oameni din intreaga lume. Dependenta de bautura si simptomele si efectele adverse ale renuntarii la aceasta sunt printre simptomele comune ce sunt prezentate de fiecare alcoolic.

Exista o linie subtire care separa abuzul de alcool si alcoolismul. Daca cei ce abuzeaza de alcool prezinta caracteristici similare cu persoanele ce sufera de alcoolism, primii nu sunt la fel de dependenti de bautura precum cei din urma. De obicei pot sa tina sub control consumul.

Adesea alcoolicii continua sa consume chiar daca sunt cunoscute efectele negative pe care le are consumul de alcool asupra organismului. Asociat cu stari de depresie, afectiuni psihologice sau altele, consumul de alcool are cateva cauze ce il determina.

Studiile arata ca un consum de alcool pe termen lung duce la schimbari la nivelul de chimicale din creier. Afecteaza fluxul sanguin in lobii frontali, neuronii si neurotransmitatorii. Consumul excesiv ajunge sa epuizeze nivelele de dopamina si serotonica, blocand neuro-receptorii, astfel persoana va avea nevoie de alcool din ce in ce mai mult.

Factorii genetici pot fi de asemenea invinovatiti pentru dezvoltarea alcoolismului. Desi asocierea este una complexa, cercetarile arata ca exista multe gene diferite ce pot fi responsabile pentru alcoolism. Variatiile genetice in 51 de regiuni cromozomiale diferite sunt considerate a fi printre factorii ce determina alcoolismul, astfel, daca exista un istoric in familie, o persoana poate fi predispusa la alcoolism.

Nivelul ridicat de stres poate fi de asemenea un factor declansator al alcoolismului. Cei ce sunt pusi adesea in situatii stresante, precum ruperi de relatii, probleme in viata personala sau profesionala sau altele cad adesea in ispita consumului de alcool. Desi ofera o usurare pe moment, pe termen lung alcoolismul nu ajuta in niciun fel la rezolvarea acestor situatii.

Alcoolismul nu inseamna o bautura sau doua consumate ocazional. Este o afectiune progresiva ce provoaca dependenta persoanei pentru o perioada indelungata. Pentru a se putea remedia aceasta afectiune, atat persoana cat si familia sa, prietenii si cunostintele trebuie sa se implice, intrucat va fi nevoie atat de o vointa puternica dar si de sprijin enorm din partea tuturor.

Autor | admin Comentarii | 0 Data | decembrie 4, 2014

leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *