Factori ce duc la decizii gresite

    Home  /  Cariera  /  Factori ce duc la decizii gresite

Factori ce duc la decizii gresite Image

Factori ce duc la decizii gresite

Daca deciziile bune au ca rezultat noi oportunitati si beneficii, cele proaste pot duce la probleme serioase. Daca vrem sa nu avem regrete, trebuie sa constientizam circumstantele si factorii ce au ca rezultat aceste decizii proaste, in asa fel incat sa ii evitam.

„Daca as fi stiut… ” – expresie folosita adesea cand realizam ca am luat o decizie gresita. Ar fi fost mult mai bine daca am fi ales altfel, insa timpul nu mai poate fi dat inapoi. Pe viitor trebuie sa fie invatatura de minte, iar cunoasterea factorilor ce pot duce la o hotarare proasta este de asemenea de ajutor.

Lipsa viziunii. In majoritatea cazurilor luam decizii sub impulsul momentului, fara a ne gandi la viitor. Nu ne gandim la viitoarele repercusiuni. Intr-un mod ideal trebuie sa avem acea viziune despre viitor, trebuie sa constientizam ca actiunile si deciziile noastre au urmari.

Dependenta de altii. Adesea suntem confuzi si lasam fara sa vrem decizii importante pentru viata noastra in mana altora. Problema cu aceasta abordare este ca persoana respectiva nu este la fel de implicata in decizie ca si propria persoana si nu poate sa judece situatia din toate punctele de vedere. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa cerem sfaturi, insa trebuie sa luam in cele din urma tot noi deciziile, cantarind bine toate aspectele.

Gandirea emotionala are o mare influenta de asemenea in luarea deciziilor. Desi uneori deciziile luate cu inima se dovedesc a fi mai bune, in majoritatea cazurilor o decizie rationala, care sa cantareasca bine toate aspectele implicate si care sa nu fie luata doar sub impulsul momentului.

Parerile rigide, ideile preconcepute si prejudecatile ne impiedica adesea sa luam deciziile potrivite, indiferent de situatie. Uneori chiar si optiunile prea numeroase ne fac sa nu putem lua o decizie buna.

Intreg cursul vietii ne este influentat de deciziile pe care le luam. Pentru a putea lua hotarari bune si eficiente, trebuie sa cunoastem si faptele, sa cantarim bine toate aspectele si abia apoi sa ajungem la o decizie.

Autor | admin Comentarii | 0 Data | martie 4, 2015

leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *