Fantome celebre

Fantome celebre Image

Fantome celebre

Fantomele sunt peste tot si nicaieri. Acestea devin extrem de invazive atunci cand vine vorba de a-si dovedi existenta si cu toate acestea reprezinta un element fundamental in cultura oamenilor. Ele fac subiectul principal al unor filme sau emisiuni TV iar povestile cu fantome sunt din ce in ce mai cautate. De asemenea, fantomele ne influenteaza chiar si unele obiceiuri de zi cu zi, in moduri pe care nici macar nu le putem recunoaste. De exemplu, „fii binecuvantat” care se zice atunci cand o persoana stranuta, provine dintr-o credinta veche care sustinea ca fantomele intra in corp atunci cand cineva stranuta.

Cele mai faimoase fantome din istoria omenirii

Hamlet. Cu toate ca fantomele isi fac aparitia in mai multe opere de a lui Shakespeare, Regele Hamlet se afla printre cele mai cunoscute fantome si joaca un rol esential in „Hamlet”. Astfel, Hamlet a fost personajul principal al povestii, insa fara fantoma tatalui sau nu ar fi existat nicio poveste. Regele Hamlet apare de trei ori in piesa, de fiecare data pe timpul noptii- aparent, fantomele dar si vampirii prefera intunericul. Fantoma ii spune lui Hamlet ca a fost omorat de catre fratele sau Claudius, si il roaga pe fiul sau sa ii razbune moartea.

Vrajitoarea Bell. Evenimentele care s-au petrecut la ferma lui John Bell din Tennessee intre anii 1817 si 1821 se spune ca ar fi descrise de cele mai clasice povesti cu fantome americane. Bell a impuscat un animal ciudat din ferma sa, insa creatura a disparut inainte de a fi afectata. Cateva saptamani mai tarziu, familia Bell a fost chinuita de o fantoma care scotea sunete infricosatoare, zguduia casa si o ataca fizic pe fata lui Bell, Betsy. Atacurile au continuat pentru cativa ani pana in momentul in care Andrew Jackson a pornit la vanatoarea de fantome. Desi unii autori sustin ca ceea ce s-a intamplat la ferma este adevarat, nu exista niciun fel de dovada stiintifica care sa sutina acest lucru. De exemplu, Jackson niciodata nu a mentionat cazul Bell.

Casper. In timp ce Bloody Mary isi petrece timpul speriind copiii, Casper- al carui nume adevarat este „Duhul Prietenos”- este o fantoma alba, zambitoare care nu incearca sa sperie pe nimeni. In cadrul benzilor desenate Harvey, Casper era intotdeauna inconjurat de prieteni, cum ar fi Wendy the Good Little Witch si Hot Stuff the Little Devil. In timp ce multi considerau ca ideea fantomei a unui copil mort prieten cu o vrajitoare si un diavol mic era putin cam mult, astfel de persoanje au devenit extrem de celebre si de indragite in intreaga lume.

Autor | admin Comentarii | 0 Data | septembrie 18, 2015

leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *