Filme bune despre comunicare si business

    Home  /  Cinema  /  Filme bune despre comunicare si business

Filme bune despre comunicare si business Image

Filme bune despre comunicare si business

Fara indoiala este faptul ca s-au creat filme de toate genurile si despre orice, mai mult sau mai putin inspirate din realitate sau ecranizate dupa romane, nuvele si povestiri mai celebre sau care au fost facute cunoscute dupa aparitia si succesul filmelor in cauza. Pe langa filmele de gen romanta, drama, thriller, horror, actiune sau science-fiction, dar si altele, exista si filmele ce au ca subiect vanzarile, comunicarea, relatiile publice, marketing-ul si afacerile de toate felurile. Asadar, in cele ce urmeaza voi enumera o serie de titluri de filme de succes ce au ca esenta cele spuse mai sus.

The century of self(2002)

Este vorba de fapt despre patru episoade ale unui documentar realizat de BBC in 2002. „The century of self” este un film foarte „iluminator” pentru oricine, o retrospectiva interesanta a secolului XX si a felului in care psihoanaliza este considerata mai mult ca o modalitate foarte buna de persuadare atat a guvernelor, cat si a corporatiilor, o unealta pentru manipularea maselor.

Network(1976)

Acest film urmareste povestea unui prezentator de stiri ce este concediat. Felul in care reactioneaza la auzul acestei decizii este foarte radical, individul alegand sa-si exprime furia in direct si exprimand faptul ca peste cateva saptamani isi va gasi moartea in direct, la televizor. Paralel cu aceasta poveste, este urmarita si evolutia unui personaj feminin care, din dorinta de a obtine audiente enorme, ajunge sa ia decizii socante si total non-etice.

The Corporation(2003)

Acest film documentar prezinta conceptul de corporatie(intreprindere) inca din vremurile de demult si pana la ideea reflectata de societatea de azi sau mai bine zis modul de organizare din lumea afacerilor. Ce inseamna de fapt o intreprindere internationala? Veti afla numai urmarind acest film.

Glengarry Glen Ross(1992)

Povestea filmului este oarecum simpla. Intr-o agentie imobiliara din New York care este pe cale sa falimenteze, angajatii din firma sunt motivati printr-un concurs de vanzari cu premii: o masina si alte premii mai mult sau mai putin substantiale, insa si cu concedierea. Marii actori ce dau viata personajelor filmului sunt Al Pacino, Kevin Spacey, Alec Baldwin si Jack Lemmon, dar si Ed Harris si Jonathan Pryce.

Autor | admin Comentarii | 0 Data | iulie 21, 2014

leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *