Filme chiar si mai bune decat cartile ce le-au inspirat

    Home  /  Cinema  /  Filme chiar si mai bune decat cartile ce le-au inspirat

Filme chiar si mai bune decat cartile ce le-au inspirat Image

Filme chiar si mai bune decat cartile ce le-au inspirat

De cele mai multe ori, o adaptare de film nu se ridica la standardele impuse de detaliile din cartea ce l-a inspirat. Si totusi, au existat cateva ocazii in care filmele le care le-am vizionat au fost mult mai picante, mai bine redate decat orice alte trasaturi si detalii din cartile pe care au fost bazate. In cele ce urmeaza, voi enumera o serie de cateva filme foarte bune, cu incasari mari si cu un public fidel si numeros.

“Adaptation” Dir. Spike Jonze (2002)

Asa cum sugereaza si numele filmului, acesta este adaptat dupa o nuvela. Ei bine, oarecum o nuvela. Este mai greu de definit. Filmul trebuia sa fie o reincarnare a nuvelei fictive din 1998 scrisa de Susan Orleans, nuvela bazata pe investigatia ei legata de John Laroche si a unui grup de americani indieni care au fost arestati in 1994 pentru ca au incercat sa fure o specie de orhidee rare din Fakahatchee Strand Preserve State Park.

Lucrurile nu au mers atat de bine cum se presupunea, iar ceea ce a rezultat a depasit asteptarile publicului. Charlie Kaufman a scris un scenariu de film unic semi-autobiografic, punand pe hartie o versiune fictiva a propriilor experiente, in care s-a descoperit faptul ca Orleans si Laroche erau iubiti secreti iar indienii americani vroiau acele orhidei pentru fabricarea de droguri. 

Suna destul de ridicol, dar atat de bine. Kaufman a creat de asemenea si un frate fictiv, Donald, pentru poveste, care suficient de amuzant(in lumea reala) era asumat drept un mare scriitor si castigator al unui premiu Academy Award pentru Cel mai bun scenariu adaptat. Incearca sa te gandesti mai bine si vezi unde te duce gandul mai exact. 

“Atonement” Dir. Joe Wright (2007)

Un lant tragic de evenimente este pus in miscare atunci cand tanara Brionny Talis descopera o scrisoare care nu este adresata ei. Insa nuvela lui Ian McEwan din 2001 a dat gres, a constituit un succes pentru filmul lui Joe Wright. Utilizarea in repetate randuri a unui efect de sunet ca de masina de scris a asigurat o adaugire interesanta  care a facut filmul mult mai intens. 

In timp ce drama se desfasoara, auzim in tot acest timp sunetul masinii de scris ca si cum povestea ar fi scrisa exact in momentul desfasurarii actiunii filmului. Chimia din film dintre Keira Knightly si James McAvoy a fost incantatoare si fermecata iar rochia verde din film purtata de personajul Keirei nu a fost nici ea de dat la o parte. 

Autor | admin Comentarii | 0 Data | iulie 9, 2014

leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *