Filme in care femeile s-au luptat cu probleme de sanatate

    Home  /  Curiozitati  /  Filme in care femeile s-au luptat cu probleme de sanatate

Filme in care femeile s-au luptat cu probleme de sanatate Image

Filme in care femeile s-au luptat cu probleme de sanatate

Cu toate ca se poate argumenta ca Hoollywoood-ul a avut o influenta negativa in ceea ce priveste problemele de sanatate la femei, industria filmului a jucat un rol important in aducerea in discutie a unor probleme de sanatate. Filmele cu subiecte in care oamenilor le era frica sa vorbeasca de cancer, tulburari mentale sau femei cu HIV/SIDA au deschis calea unui dialog deschis, prin expunerea unor astfel de povesti oamenilor.

Iata cateva filme care trateaza anumite aspecte de sanatate si care au actionat ca un catalizator in viziunea in care societatea noastra vede sanatatea femeilor:

Girl, Interrupted

Cu toate ca acest film a avut un look extrem intr-o lume in care femeile se luptau cu diferite boli mentale, filmul i-a determinat pe multi oameni sa ia cateva notite. Girls, Interrupted descrie depresia, suicidul, tulburarile de personalitate si cele alimentare si narcisismul, unde a primit numeroase critici datorita modului in care a actionat si si-a spus povestea. Prin punerea caracterelor in centrul povestii, telespectatorii pot vedea caracteristicile necazului fiecarui personaj si modul in care aceastea afecteaza relatia cu ei inisi sau cu cei din jur.

A Walk to Remember

O poveste clasica si trista de dragoste, care pune in scena o boala terminala. Cu toate acestea, acest film nu a primit multa dragoste din partea criticilor sai, insa a fost bine primit de publicul tanar. A Walk To Remember este o poveste despre iubire, care exploreaza probleme adolescentilor, cum ar fi dragostea, popularitatea dar adauga si un caz de agravare progresiva de leucemie, care duce la moarte.

Gia

Cea mai faimoasa femeie care moare din cauza ca suferea de SIDA, povestea lui Gia Carangi a fost una unica si nu din cauza ca exista o epidemie de HIV/SIDA, ci din cauza ca ea nu s-a incadrat unui model tipic al oamenilor care sufereau de SIDA. Marcata ca fiind una din cele mai bune supermodele, Carangi a contractat HIV de la un ac care continea sange infectat- s-a luptat cu dependenta de heroina- si a murit din cauza unor complicatii in anul 1986, la varsta de 26 de ani.

 

Autor | admin Comentarii | 0 Data | iunie 17, 2015

leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *