Cele mai bizare fobii

Cele mai bizare fobii Image

Cele mai bizare fobii

Toata lumea are o frica care ii face viata un cosmar, insa nu toti suferim de aceleasi fobii. Exista unele frici care sunt foarte comune, cum ar fi agoraphobia- frica de spatii deschise; arachnophobia- frica de paianjeni etc. Insa, exista fobii care sunt extrem de ciudate si bizare: de exemplu, arachibutyrophobia reprezinta frica de faptul ca untul de arahide se poate lipi de cerul gurii. Cu alte cuvinte, o frica- fie ca e ciudata sau nu- dar care afecteaza viata unei persoane destul de tare, intra la categoria fobie.

Cele mai ciudate fobii

Ambulophobia- Frica de a merge sau de a sta. Imagineaza-ti implicatiile unei astfel de frici: faptul ca stii ca trebuie sa te plimbi te ingrozeste. Cum ai putea sa duci o viata normala? Cu siguranta nu poti calatori si nici nu iti poti gasi un job normal.

Chronophobia- Frica de trecerea a timpului sau, in general, frica de timp. Aceasta fobie se poate intinde mai mult decat e normal, deoarece ne gandim daca astfel de oameni au o frica fata de conceptul de timp- cum ar fi trecutul, prezentul si viitorul, sau fata de termeni precum „mai tarziu”, „mai devreme” etc. Chiar daca acesti oameni nu se tem de termenii care descriu timpul, cu siguranta acestia au o frica fata de trecerea timpului si sunt constienti de faptul ca ceasul ticaie.

Epistemophobia (Gnosiophobia)- Frica de stiinta, inteligenta. Cum? Frica de stiinta? Intr-adevar. Fara scoala, fara educatie si fara niciun fel de introducere. Dezvoltarea epistemophobiei este asemanatoare cu introducerea unui plafon cognitiv in dezvoltarea ta. Nu mai poti invata, cu exceptia cazului in care esti de acord sa te supui in fata unei terori inexplicabile pe parcursul intregului proces, iar acest lucru evident ca ti-ar afecta capacitatea ta de a intelege noile cunostinte.

Antophobia- Frica de flori. O fobie extrem de rar intalnita, se manifesta ca o senzatie de repulsie fata de flori si, in special, fata de parfumul pe care il emana acestea. Din acest motiv, specialistii confunda, adesea, aceasta fobie cu alergiile.

Autor | admin Comentarii | 0 Data | octombrie 19, 2015

leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *