Imbunatatirea moralului la locul de munca

    Home  /  Cariera  /  Imbunatatirea moralului la locul de munca

Imbunatatirea moralului la locul de munca Image

Imbunatatirea moralului la locul de munca

Adesea angajatorii subestimeaza importanta moralului angajatilor la locul de munca. Sefii si managerii isi fac arareori griji pentru moralul angajatilor, pentru spiritul lor de echipa si asa mai departe. Tot ceea ce conteaza pentru ei este performanta si rezultatele. Intr-adevar, acestea conteaza foarte mult, insa ceea ce managerii trebuie sa realizeze este faptul ca daca vor sa obtina rezultate bune si performanta maxima din partea angajatilor in mod constant, este vital sa existe un bun spirit de echipa si un moral ridicat in randul acestora. Cum ar putea fi imbunatatit moralul? Cateva posibile raspunsuri sunt enumerate in continuare.

Managerii si sefii trebuie sa fie foarte deschisi in comunicarea cu angajatii. Si asta nu inseamna tipand si urland deschisi la ei cu orice ocazie, ci inseamna ca ambele parti trebuie sa poata sa isi exprime punctul de vedere si sa fie ascultata de catre cealalta, chiar daca totusi decizia finala va fi luata tot de partea de conducere.

Apreciere – lucru ce sefii trebuie sa il faca, legat de angajati si de munca lor. Performantele si rezultatele peste medie trebuiesc recunoscute si apreciate. Meritele pot fi recunoscute in multe modalitati, nu este neaparat sa fie de fiecare data o prima sau o marire de salariu. O simpla bataie pe umar sau o conversatie sincera poate insemna uneori mult, cu siguranta va creste si moralul angajatului.

Activitatile de team building se traduc intotdeauna in rezultate bune. Investitia de timp pentru activitati creative de team building va aduce o imbunatatire a moralului personalului. Trebuie de asemenea pastrat un echilibru intre viata personala si profesionala, angajatilor le trebuiesc acordate invoiri din cand in cand in scopuri personale; de asemenea trebuie incurajat feedback-ul, astfel vor simti ca parerea lor conteaza si implicit si moralul le va creste. Nu in ultimul rand, si poate cea mai eficienta modalitate de imbunatatire a moralului raman recompensele financiare si cadourile.

Autor | admin Comentarii | 0 Data | noiembrie 12, 2014

categories & tags

leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *