„Imparatul mustelor” de William Golding, insuccesul initial

    Home  /  Carti  /  „Imparatul mustelor” de William Golding, insuccesul initial

„Imparatul mustelor” de William Golding, insuccesul initial Image

„Imparatul mustelor” de William Golding, insuccesul initial

Povestea pe care o stim:

Romanul este ceea ce obtii atunci cand combini primul sezon din „Survivor”, „Swiss Family Robinson” si „Saw”. Si pentru distractie in plus, intreaga carte avea copii in rolurile principale.

Cat de prost a fost primita:

Geniala lucrare a lui William Golding, un puternic comentariu social, a fost un esec comercial complet la momentul lansarii, insa, daca e sa fim sinceri, Golding a avut noroc ca romanul a ajuns pana acolo cu publicarea. Mai mult de 20 de edituri au zis „pas” cartii, fara indoiala din cauza „violentei excesive si limbajului vulgar” cu care Golding si-a asaltat publicul cititor, ca un baston peste cap.

Cartea a vandut mai putin de 3.000 de exemplare inainte ca stocul sa fie epuizat si sa fie retrasa de pe piata, ca urmare a vanzarilor slabe. Cu alte cuvinte, probabil ca exista un vagabont pe undeva care-si face exemplare xerox a manifestului sau la o biblioteca publica si are mai multe exemplare vandute. Nu ne putem imagina de ce. La urma urmei, cartea nu facea decat sa arate colapsul complet al societatii, credintei si filosofiei … folosind copii.

Totusi, in ceea ce am observat ca a devenit o moda in literatura secolului al XX-lea, „Imparatul mustelor”, in ciuda faptului ca nu s-a bucurat de popularitate, avea toate trasaturile unui castigator al premiului Nobel. Cartea, in cele din urma, a fost reprintata, predata in scolile din Statele Unite ale Americii si Golding a devenit laureat al premiului Nobel, apoi a fost incoronat cavaler.

Deci, tine minte asta, in cazul in care daca prima ta incercare in domeniul science – fiction / fantasy nu merge prea bine atunci cand o publici pe LiveJouranl. Te afli la doar cativa ani departare de un premiu Nobel pentru Literatura, asa ca incepe de pe acum sa planuiesti ce vei face cu milioane de dolari si titlul de cavaler, baby!

 

Autor | admin Comentarii | 0 Data | iulie 2, 2015

leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *