Importanta cititului

Importanta cititului Image

Importanta cititului

In aceste vremuri foarte ocupate, in care abia avem timp sa luam micul dejun, nu e un lucru de mirat ca nu mai citim deloc sau ca am uitat cat de important este cititul. Cititul reprezinta elementul de baza pe care se construiesc abilitatile academice ale individului, conform studiilor realizate pe parcursul timpului – cititul imbunatateste abilitatile de sinteza, analiza si procesare a informatiei.

Fara nici o indoiala cititul este o activitate nepretuita, insa importanta acordata acesteia s-a deteriorat rapid in ultimul timp. Una din principalele cauze o reprezinta progresul tehnologic datorita caruia petrecem mare parte din timp in fata televizorului sau computerului.

De ce este important obiceiul cititului? Oamenii in zilele noastre si-au pierdut aproape cu totul interesul pentru aceasta activitate. Copiii sunt ocupati cu televizorul sau jocurile pe computer, adultii sunt practic lipiti de ecranele computerelor atat la serviciu cat si acasa, bogatia cunostintelor de pe internet fiind in detrimentul cititului. Desi activitatea are multi „adepti”, acestia sunt in dramatica scadere ca numar.

Cel mai evident si important lucru este ca cititul imbunatateste vocabularul, exprimarea, abilitatile de comunicare, pe masura ce cititorul intalneste prin lectura noi cuvinte, fraze, expresii si diverse stiluri de scris. Cititul cartilor pe o varietate de subiecte ajuta la imbogatirea cunostintelor care ajuta ulterior, pe parcursul vietii. Cititul in mod constant este considerat si un element ce imbunatateste creativitatea, te face sa privesti lucrurile dintr-o noua perspectiva. Studiile arata ca acei copii preocupati cu lectura au si o mai mare putere de concentrare fata de ceilalti. Desi nu exista o varsta anume la care ar trebui ca un individ sa inceapa sa se cultive prin citit, este mult mai usoara o abordare in acest sens la o varsta mai frageda, in timpul copilariei, decat obligarea individului cand este mai inaintat in varsta. Este un obicei cu care copiii ar trebui invatati inca de la varste fragede, pentru ca ii ajuta sa inteleaga altfel lumea, le imbunatateste vocabularul, ii invata notiuni noi si le imbunatateste procesele de gandire. Cu atat de multe elemente care pot distrage atentia in jur, e foarte dificil sa inveti un copil sa iubeasca cititul. Obiceiul are beneficii multe, care nu pot fi puse sub nici o umbra de indoiala. In aceasta lume competitiva, acumularea de cunostinte si de abilitati se poate face mai ales prin citit.

 

Autor | admin Comentarii | 0 Data | septembrie 18, 2014

leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *