Importanta comunicarii la locul de munca

    Home  /  Cariera  /  Importanta comunicarii la locul de munca

Importanta comunicarii la locul de munca Image

Importanta comunicarii la locul de munca

Nu poate fi negata importanta comunicarii la serviciu, tinand cont de faptul ca intr-o organizatie, intr-o firma oameni apartinand diferitelor categorii sociale si profesionale se reunesc si muncesc impreuna pentru indeplinirea acelorasi obiective.

O organizatie in care nu exista o impartasire a informatiei intre doi sau mai multi indivizi incepe sa aiba probleme precum plecarea angajatilor, irosirea resurselor si altele. Pentru ca aceste probleme sa fie evitate, trebuie incurajata o comunicare eficienta in asa fel incat succesul firmei sa fie unul total.

Rolul comunicarii intr-o organizatie

  • Creaza satisfactia jobului. Organizatiile care incurajeaza o distributie facila a informatiei intre seniori si subordonati, dar si intre angajatii acelorasi departamente. Un feedback bun aduce doar beneficii, motiveaza angajatii sa lucreze mai bine si ii face sa se simta valorosi pentru companie.
  • Comunicarea deschisa previne aparitia conflictelor si ajuta la rezolvarea lor mai rapida. Cand un conflict este rezolvat prin discutii, angajatii dezvolta un respect reciproc, ceea ce duce la o crestere a lor atat din punct de vedere profesional cat si personal.
  • Se creste profuctivitatea. Comunicarea eficienta la locul de munca este o problema importanta pentru succesul sau esecul organizatiei. Managerul trebuie sa defineasca, sa explice bine obiectivele de indeplinit, trebuie sa comunice angajatilor responsabilitatile si indatoririle pe care le au. Daca linia de urmat este clara, angajatii vor sti exact ce au de facut si se vor concentra pe acel lucru, ducand la cresterea productivitatii.
  • Se utilizeaza mai eficient resursele. Cand apar probleme, crize si conflicte intr-o organizatie, datorate lipsei comunicarii intre angajati, se creaza intarzieri care nu sunt necesare in rutina zilnica. Se ajunge astfel la o irosire a resurselor si ajunge sa scada productivitatea per total.

Importanta comunicarii la locul de munca poate fi rezumata in doua cuvinte: satisfactia muncii. Daca angajatii se simt multumiti lucrand in organizatie, nu poate fi negat faptul ca viitorul acesteia este unul sigur. Toate planurile, problemele, opiniile, conflictele si ideile legate de munca trebuiesc discutate si manevrate intr-o maniera profesionala prin intermediul unei comunicari pozitive si eficiente.

Autor | admin Comentarii | 0 Data | ianuarie 23, 2015

leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *