Informatii despre depresie

Informatii despre depresie Image

Informatii despre depresie

Depresia este una dintre cele mai intalnite probleme ale secolului nostru. Se considera ca in toata lumea exista in jur de 350 de milioane de oameni care sufera de aceasta tulburare. Numarul ar putea sa fie mai mare, deoarece nu toata lumea stie exact ce presupune o depresie. De aceea, cineva ar putea sa prezinte toate simptomele specifice bolii, insa sa nu actioneze spre obtinerea ajutorului si a tratamentului, deoarece nu stie exact ce si cum.

Altii sunt de parere ca vor fi priviti cu alti ochi si stigmatizati social daca recunosc ca se lupta cu ea, lucru care ii face sa ascunda faptul si sa nu apeleze la ajutorul specializat. O alta categorie care nu recunoaste este cea a persoanelor care nu pot accepta ca ar suferi de depresie, considerand-o ca este o boala pentru oameni slabi, care nu isi pot tine in frau sentimentele, emotiile, trairile. Acest lucru nu este adevarat. Suntem oameni foarte diferiti, cu un trecut diferit, care reactioneaza diferit. Doar pentru ca cineva nu suporta anumite evenimente si nu poate trece peste ele, la un moment dat, nu inseamna ca este un om slab. Pur si simplu, suntem diferiti si trecem diferit prin viata.

In Romania, cifra depresivilor depaseste doua milioane, oficial. Dupa cum am precizat, numerele oficiale sunt mult mai mari, cu siguranta, mai ales in cazul romanilor, in special al celor in varsta si din mediul rural, deoarece acestia intra cel mai bine in grupurile pe care le-am descris anterior: al celor lipsiti de informatie, al celor care nu recunosc din cauza stigmatului social etc.

Noi, insa, stam bine. Populatia Statelor Unite a inregistrat un procent de aproape 10% de persoane diagnosticate cu depresie. Cifre apropiate au si statele Ucraina si Franta, situate pe urmatoarele doua pozitii. In top zece si-au mai facut aparitia Belgia, Olanda, Italia, Spania, Columbia, Mexic si Libia.

Autor | admin Comentarii | 0 Data | mai 6, 2015

leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *