Istoria condimentata a scortisoarei

    Home  /  Diverse  /  Istoria condimentata a scortisoarei

Istoria condimentata a scortisoarei

Scortisoara este una din cele mai cerute condimente ale acestui sezon, fiind extrem de aromata si delicioasa. Astfel, scortisoara ar trebui sa fie un condiment ce nu trebuie sa lipseasca din casa, mai ales pe timpul zilelor de iarna si de frig, fiind un condiment atat de des utilizat , incat am uitat care sunt originile sale.

Scortisoara este folosita inca de acum cateva mii de ani. De exemplu, egiptenii antici utilizau scortisoara pentru a oferi o aroma mai buna bauturilor, in scopuri medicinale, fiind si un ingredient ce se folosea, cu precadere, in procesul de imbalsamare. Utilizarea si popularitatea acestui condiment a devenit larg raspandita in Egipt, desi arabii pareau ca sunt cei care detin monopolul in ceea ce priveste productia si utilizarea de scortisoara. Acestia au tinut secreta originea condimentului, creand povesti ciudate sau aventuroase. Cererea si ofera initiala a permis ca pretul scortisoarei sa fie extrem de mare.

Dorinta de a se bucura de acest lux aromat a facut ca exploratorii sa inceapa sa porneasca in cautarea locurilor unde condimentul exotic se gaseste. In cele din urma, exploratorii portughezi au fost cei care au descoperit condimentul in Sri Lana. Pana la acea vreme, britanicii au analizat frecventa de crestere a scortisoarei si si-au dat seama ca nu este o raritate, lucru care a doborat pretul exorbitant.

Beneficiile scortisoarei

In primul rand, scortisoara este excelenta pentru ca scade tensiunea arteriala, fiind utilizata de mii de ani in medicina traditionala. Astfel, scortisoara poate determina scaderea tensiunii arteriale la cei care sufera de diabet zaharat. Oamenii de stiinta sustin ca acest condiment imbunatateste capacitatea diabeticilor de a raspunde la insulina, normalizand cantitatea de zahar din sange.

Are proprietati anti-microbiene- cinamaldehida- un produs chimic gasit in scortisoara, are abilitatea de a lupta impotriva infectiilor fungice si microbiene. Uleiurile esentiale de scortisoara au proprietati extraordinare, oamenii de stiinta sustinand ca acestea au abilitatea de a lupta chiar si cu infectia Candida.

Autor | admin Comentarii | 0 Data | ianuarie 4, 2016

leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *