Laptop vs tableta – ce sa cumperi

    Home  /  Diverse  /  Laptop vs tableta – ce sa cumperi

Laptop vs tableta – ce sa cumperi Image

Laptop vs tableta – ce sa cumperi

Laptopurile si tabletele sunt diferite, au functionalitate diferita si utilitate diferita de asemenea. Sunt unii care considera ca tabletele sunt net superioare laptopurilor, la fel exista si persoane care subliniaza si recomanda laptopurile in detrimentul tabletelor. O comparatie punct cu punct poate ca nu va avea ca rezultat un castigator, insa poate sa ajute o persoana care nu este hotarata, va putea vedea si intelege mai bine care sunt optiunile.

Caracteristici fizice

Tabletele sunt dispozitive portabile, usoare, ce vin disponibile in marimi diferite, de la 7 la 11 inchi, cu rezolutii ce variaza de la 1280×800 pana la 2560×1600 sau mai mult. Optiunile de introducere de date sunt limitate la gesturile tactile. Dactilografierea pe un touch screen poate sa nu fie extrem de corecta de fiecare data, la aceeasi viteza precum de pe o tastatura normala.

Laptopurile, pe de alta parte, sunt mai grele decat tabletele, reprezinta efectiv un computer personal portabil. Laptopul este de obicei alegerea celor care au mult de dactilografiat si scris.

Baterie

Tabletele folosesc componente hardware mai usoare si prin urmare si bateria este mai eficienta. Poate ca nu este la fel de puternica precum a unui laptop, insa o tableta poate sa fie functionala de obicei mult mai mult decat un laptop.

Desi puterea bateriei unui laptop este mai mare decat cea a bateriei unei tablete, eficienta pe total a acesteia nu se intinde de obicei la mai mult de 4 ore de autonomie.

Utilizare

Tabletele sunt utilizate frecvent pentru sarcini „light”, precum navigare web, citit, vizionat de videoclipuri, ascultat de muzica, jocuri de mici dimensiuni si altele. Cu toate acestea ecranul mic poate fi pentru unii un dezavantaj.

Laptopurile sunt mai robuste si mai grele, insa la fel de portabile. Partea de hardware este de asemenea mai puternica, ceea ce duce la operatiuni mai complexe ce pot fi realizate pe un laptop. Orice poate fi facut pe un PC este posibil si pe un laptop.

Decizia de cumparare in favoarea unuia din aceste echipamente poate fi destul de dificila. Ambele au atat avantaje cat si dezavantaje. Conteaza in cele din urma nevoia personala a fiecaruia.

Autor | admin Comentarii | 0 Data | februarie 25, 2015

leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *