Lipsa de somn

Lipsa de somn Image

Lipsa de somn

Nu e nicio surpriza faptul ca o noapte fara suficient somn poate face ca un individ sa se simta ametit pentru intreaga zi. Insa, ochii obositi si cascatul nu reprezinta singurele lucruri care apar atunci cand corpul tau are nevoie de mai mult somn. Intr-adevar, exista mai multe efecte secundare de cosmar in ceea ce priveste privarea de somn.

Daca o persoana sufera de privare de somn, acest lucru poate conduce la „probleme emotionale enorme”- sustine Dr. Steven Feinsilver, director al Center for Sleep Medicine la Icahn School of Medicine la Mount Sinai din New York City. „Privarea de somn a fost utilizata ca o metoda de tortura”- mai adauga acesta. De fapt, prejudiciul este atat de mare incat este lipsit de etica ca cineva sa interzica altei persoane sa doarma. In studiile privind privarea de somn realizate de catre Feinsilver si colegii sai de laborator, voluntarii au fost plasati in medii sigure din punct de vedere medical si monitorizati constant.

Studiul privarii de somn este un lucru extrem de important- sustin oamenii de stiinta. Pe aceasta cale se afla ce anume se intampla cu exactitate atunci cand oamenii sunt privati de somn, iar cercetatorii au ocazia sa inteleaga pe deplin functia somnului si importanta sa in ceea ce priveste sanatatea fizica, dar si emotionala.

Efecte privare de somn

Efectele lipsei de somn incep sa apara imediat dupa o noapte nedormita, astfel ca cei care nu dorm suficient sunt irascibili, au o stare de spirit proasta, sunt obositi si nu se pot concentra suficient. Ca si o medie, adultii au nevoie de cel putin sapte ore de somn in fiecare noapte, insa, din pacate, mai bine din jumatate din adultii de la nivel mondial abia dorm sase ore pe noapte.

Potrivit Organizatiei Mondiale de Sanatate, adultii care dorm mai putine ore sunt mai predispusi in fata riscului de a suferi un atac vascular cerebral sau un infarct. De asemenea, lipsa de somn determina o rezistenta la insulina, astfel incat corpul ajunge sa nu mai utilizeze insulina in mod eficient, asa ca se poate ajunge si la diabet.

Autor | admin Comentarii | 0 Data | noiembrie 2, 2015

leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *