Litoralul romanesc: Saturn

Litoralul romanesc: Saturn Image

Litoralul romanesc: Saturn

Statiunea Saturn se afla la 43 de kilometri de Constanta, insa mult mai aproape de municipiul Mangalia, apartinand de acesta din punct de vedere administrativ. Aceasta atrage turistii prin vegetatia bogat, unitatile de cazare fiind inconjurate de pomi si spatii verzi care asigura turistilor aer curat si racoare in perioada zilelor toride de vara, precum si prin faptul ca este o statiune destul de linistita.

Desigur, aceste avantaje palesc in comparatie cu faptul ca in zona sunt prezente izvoare hipotermale si namol cu valoare terapeutica, acestea fiind folosite pentru tratarea diferitelor afectiuni ginecologice si ale aparatului locomotor. Spre deosebire de alte statiuni ale litoralului romanesc, Saturn este o statiune destul de ieftina, acest lucru facand foarte multi turisti sa aleaga sa-si petreaca vacanta aici.

Nisipul grosier acopera plaja statiunii Saturn, care este delimitata de municipiul Mangalia in sud si de statiunea Venus in nord. In partea sudica, plaja prezinta o serie de golfuri artificiale care intra adanc in uscat, lucru care duce la ingustarea zonei nisipoase. Catre Venus, in partea nordica, golfurile dispar, plaja latindu-se cu pana la 150 de metri. In aceasta zona sunt prezente celebrele izvoare sulfuroase, care sunt captate sub forma unor dusuri. De-a lungul plajei serpuieste faleza, pe aceasta fiind amenajate mai multe baruri si terase, turistii putand zabovi aici. Pe plajele Diana si Agras se afla echipajele Punctelor de Salvamar.

Statiunea dispune de 13.000 de locuri de cazare in diferite unitati, de la hoteluri si vile, pana la pensiuni si zone de camping. Majoritatea unitatilor de cazare se incadreaza in categoria de doua si trei stele.

Cele doua baze de tratament ale statiunii au fost amenajate in incinta hotelurilor Balada si Hora. Aici se pot folosi apa marii, namolul sapropelic si apele mezotermale pentru tratarea unor afectiuni ca cele degenerative, ortopedice posttraumatice, ale aparatului respirator, de nutritie, metabolice etc.

Autor | admin Comentarii | 0 Data | iulie 28, 2015

leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *