Lucruri pe care sa nu le spui parintilor adoptivi

  Home  /  Diverse  /  Lucruri pe care sa nu le spui parintilor adoptivi

Lucruri pe care sa nu le spui parintilor adoptivi Image

Lucruri pe care sa nu le spui parintilor adoptivi

Adoptia este un proces foarte solicitant din punct de vedere emotional. Parintii adoptivi se gandesc si se razgandesc de multe ori pe parcurs, pana sa ajunga sa ia decizia de a prelua responsabilitatea asupra unui copil care nu este din punct de vedere biologic al lor. In momentul cand ii vizitezi, nu trebuie sa mentionezi ceva ce ar putea sa ii raneasca. Adoptia poate fi o problema sensibila pentru ei, iar o simpla vorba poate doar sa inrautateasca lucrurile. Cateva exemple in continuare.

 1. De ce a fost dat spre adoptie?
  Uneori parintii adoptivi cunosc adevarul, alteori nu. Indiferent care sunt motivele, sunt personale. Nu numai ca devii invaziv, dar ii faci si sa se simta ciudat punand aceasta intrebare. Chiar nu este necesara. E ca si cum ai cere o informatie care oricum nu o sa te ajute.
 2. Veti incerca sa faceti si voi un copil al vostru in viitor?
  Parintii adoptivi sunt foarte fericiti ca au un nou membru in familie, care este ca si propriul lor copil. Punand aceasta intrebare se face discriminare directa intre copilul adoptat si copilul ce ar putea veni in viitor. Intr-un fel sugereaza ca parintii adoptivi nu au copii ai lor; desi poate chiar asa este, au ei partea lor de probleme. A le aminti ca nu pot avea copii sau alte lucruri nu va aduce nimic bun, doar va atinge puncte sensibile.
 3. Parintii naturali stiu unde este? Pot sa ia legatura cu el in viitor?
  Persoanele cu care vorbesti SUNT parintii acelui copil. A fi parinte nu inseamna doar a da nastere, dar si a creste copilul. Spunand ca parintii biologici ar putea sa contacteze copilul mai tarziu, induci un sentiment de frica in mintea celor adoptivi. Informatia aceasta nu te ajuta cu nimic.
 4. Este scumpa adoptia unui copil?
  De ce intrebi? De ce ai vrea sa stii? Si de ce tocmai pe ei ii intrebi? E ca si cum ai intreba un prieten cat a dat pe noua pereche de pantofi. Nu e deloc o intrebare la locul ei, ii vei face sa se simta de parca au facut o achizitie, iar adoptia nu este nici pe departe asa ceva.
 5. Cand aveti de gand sa ii spuneti ca e adoptat?
  De ce ar fi asta treaba ta? Cand parintii decid sa spuna copilului ca e adoptat, efectiv ii spun ca nu este copilul lor, si asta in mintea copilului se traduce simplu – ei nu sunt parintii lui. Este un pas important pentru ei, chiar daca nu va fi unul imediat. Nu ii mai ingrijora mai mult decat sunt din aceasta cauza.
Autor | admin Comentarii | 0 Data | octombrie 9, 2014

leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *