Mituri despre tigari

Mituri despre tigari Image

Mituri despre tigari

Fumatul reprezinta cel mai raspandit viciu de pe fata pamantului, astfel ca exista o serie de boli care sunt corelate cu actiunea de a fuma. Cu toate ca nu este sanatos, exista o serie de mituri despre fumat, care sustin ca renuntarea la fumat ar putea implica o luare in greutate, de exemplu. In randul fumatorilor circula sute de astfel de mituri, dar cu toate acestea, exista specialisti care ne explica ce este legenda si ce este adevar.

Legende despre fumat

Mit: activitatea fizica compenseaza fumatul. Exista o multime de persoane care fumeaza care cred ca sportul alaturi de o alimentatie echilibrata sunt activitati suficiente pentru a duce o viata sanatoasa. Total gresit! Pentru a avea o viata sanatoasa si lipsita de boli, trebuie sa si renunti la fumat, deoarece acesta afecteaza organismul, reducandu-i rezistenta la activitatile fizice. Astfel, fumatorii au capacitatea pulmonara mai mica, iar acest lucru conduce la aparitia oboselii si la o rezistenta mai mica a organismului in fata unor activitati fizice mai solicitante.

Mit: Tigarile light sunt mai sanatoase. Persoanele care nu pot renunta la acest obicei continua sa fumeze, insa tigari mai light, pe motiv ca nu le-ar face atat de mult rau in organism. Specialistii sustin ca, ceea ce se intampla de fapt, consta in adaptarea modului de a fuma astfel incat sa isi echilibreze doza de nicotina necesara. Cum se explica acest lucru? Tigarile light determina fumatorul sa inhaleze o cantitate mai mare de fum pentru a ajunge la acelasi efect. Astfel, nu exista tigari mai sanatoase, ci tigari mai slabe care determina un consum mai mare si riscuri mai ridicate pentru sanatate.

De asemenea, exista fumatori care sustin ca reducerea numarului de tigari fumate pe zi poate aduce un beneficiu in sanatatea lor. Nu exista a fuma numai o tigara. Mai ales ca fumatul este un viciu social, consumul unei tigari atrage dupa sine si o alta tigara, din cauza ca aceasta actiune este etichetata asemeni consumului de droguri.

Autor | admin Comentarii | 0 Data | septembrie 14, 2015

leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *