Monstrul din Loch Ness

Monstrul din Loch Ness Image

Monstrul din Loch Ness

Faimoasa poza, care prezinta ceea ce pare sa fie capul unei creaturi preistorice scotandu-si capul din apa lacului Ness din Scotia, a fost realizata de catre ginecologul Robert Wilson in 1934. A devenit la scurt timp cunoscuta drept „fotografia chirurgului”, lucru bun, pentru ca daca ar fi sa o cautam pe Google sub numele profesiei adevarate, vom gasi cu totul altceva.

Inainte de faimoasa poza, monstrul din Loch Ness era cunoscut datorita unor legende si cateva observari rare. Dupa publicarea fotografiei, insa, creatura a devenit faimoasa la nivel mondial, in ciuda faptului ca Wilson declarase ca nu crede in existenta monstrului si ca doar facuse o poza unui animal pe care nu-l recunoscuse.

Observarea si fotografierea monstrului a continuat in zona timp de urmatorii 60 de ani, pana in 1993, cand un barbat, Christian Spurling a recunoscut ca fusese o farsa. Spurling a explicat ca socrul tau, Marmaduke Wetherall a inscenat fotografia, folosind un monstru fals, atasat unui mic submarin de jucarie.

Intregul plan fusese realizat pentru a se razbuna pe angajatorul sau, ziarul „Daily Mail”, care-l luase in deradere intr-o editie. Wetherall l-a rugat pe Dr. Wilson sa trimita poza pentru a fi mai credibil.

Deci, asta ar trebui sa fie sfarsitul monstrului din Loch Ness,  nu? Nici pe departe. Criptozoologii convinsi au considerat confesiunea lui Spurling drept o minciuna, insistand ca resursele descrise pentru a realiza monstrul fals nu existau in 1934.

Pana in aceasta zi, industria monstrului din Loch Ness este in floare, si la fiecare cativa ani are loc o noua expeditie scumpa, care are ca scop gasirea lui. In 2003, BBC a realizat un documentar folosind sateliti si 600 de sonare pentru a incerca sa gaseasca bestia.

De ce mai credem? Faptul ca exista criptozoologi in lume (oameni care cred ca fapturi mitice pot sa existe) ar trebui sa explice. Sunt oameni care si-au pus reputatia in joc si depind de vanzarea cartilor scrise pe aceasta tema – nu e usor pentru cineva care se afla in pozitia asta sa renunte la ceea ce au declarat candva.

Unii experti considera ca monstrul a murit, insa. Voi ce credeti?

Autor | admin Comentarii | 0 Data | aprilie 23, 2015

leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *