Obiective importante in dezvoltarea carierei

    Home  /  Cariera  /  Obiective importante in dezvoltarea carierei

Obiective importante in dezvoltarea carierei Image

Obiective importante in dezvoltarea carierei

O planificare eficienta a carierei a devenit de o importanta vitala pe piata competitiva a joburilor din ziua de astazi. Pentru a excela in domeniul ales, trebuie sa fim complet concentrati, sa avem abilitatile si cunostintele de baza si sa fim interesati de respectivul domeniu. Angajatorii zilelor noastre depun eforturi pentru a lansa programe de dezvoltare a carierelor pentru angajati, in vederea maririi productivitatii acestora si pentru a-i ajuta in dezvoltare.

Dezvoltarea carierei se refera la procesul de gestionare continua a muncii si a profesiei. Acest proces ajuta oamenii sa-si defineasca in mod clar obiectivele si aspiratiile in ceea ce priveste cariera. Educatia este primul pas luat in dezvoltarea obiectivelor; fara o educatie corespunzatoare, indivizii nu vor putea sa dea tot ce e mai bun din ei la locul de munca. Educatia primita in diverse institutii precum scoala generala, liceu, facultate si alte studii ajuta la imbogatirea cunostintelor si la dezvoltarea personalitatii, un angajat trebuind sa se prezinte in maniera cea mai favorabila la locul de munca pentru a se face cunoscut. O buna performanta si indeplinirea obiectivelor in termenele cerute ii va face pe angajati sa urce scara ierarhica mai repede si sa obtina promovari si recompense, in timp ce si angajatorul va avea de castigat prin cresterea productivitatii si imbunatatirea rezultatelor companiei.

Identificarea slabiciunilor si a punctelor forte este un obiectiv principal pentru o cariera; aceasta poate merge in directia dorita doar daca ne concentram eforturile pentru a fructifica la maxim punctele forte si pentru a le diminua pe cele slabe. Progamele de dezvoltare ajuta in cresterea flexibilitatii angajatilor, care vor trebui sa lucreze pe diverse posturi, cu responsabilitati diferite, sau chiar in parti diferite ale lumii, datorita globalizarii si extinderii la nivel international al companiilor si concernelor. Adaptarea la aceste schimbari este o mare provocare pentru angajati, si fara aceste programe de dezvoltare a carierei se pot confrunta cu productivitate redusa ce va duce la stagnare si va impiedica promovarea.

Planificarea carierei este benefica atat pentru angajat cat si pentru angajator. Ajuta la cresterea productivitatii si a angajamentului personalului fata de organizatie. Initiativele luate de manageri pentru dezvoltarea carierei ajuta la pastrarea angajatilor talentati ce pot fi un plus considerabil de valoare pentru companie pe termen lung. Garanteaza angajatilor stabilitatea si nu aduce decat beneficii pentru angajator, care investeste in oamenii pe care ii are, costurile fiind mult mai mici decat cele ale formarii de personal nou.

Pe scurt, imbunatatirile si dezvoltarea carierei inseamna pur si simplu imbunatatirea vietii prin atingerea scopurilor si obiectivelor propuse cu ajutorul unei planificari corespunzatoare.

Autor | admin Comentarii | 0 Data | septembrie 16, 2014

leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *