Posibile cauze ale diareei explozive

    Home  /  Sanatate  /  Posibile cauze ale diareei explozive

Posibile cauze ale diareei explozive

Diareea exploziva este o forma grava de diaree, cand tranzitul intestinal nu mai poate fi controlat. Este marcata de un scaun urat mirositor, apos, ce vine in reprize succesive si necontrolate. Persoana care sufera de aceasta conditie poate simti nevoia de a merge la toaleta chiar daca tocmai a revenit de cateva minute. Nu mai exista nici un control asupra tranzitului intestinal, si pe langa defecarea lichida, suferindul se mai poate plange si de crampe stomacale, ameteala, febra si frisoane. Este o problema care trebuie luata in serios, si care poate duce la o severa deshidratare.

Printre posibilele cauze ale acestei afectiuni se numara consumul de alimente contaminate. Obiceiul de a ignora starea de igiena a alimentelor si apei ce urmeaza a fi consumate contribuie la aparitia diareei explozive. Respectivele alimente pot fi imbietoare, dar pot fi si contaminate cu bacterii, virusi sau paraziti ce vor provoca reactii precum aceasta afectiune a tranzitului intestinal insotita de dureri abdominale, febra si stare de voma.

Antibioticele utilizate frecvent deranjeaza frecvent functiile normale intestinale, si pot duce la aceasta conditie; chiar daca antibioticele distrug bacteriile, le pot distruge si pe cele utile, gasite in intestinele noastre. Astfel daca sunt inlaturate bacteriile “bune” din intestin, cele “rele” se inmultesc, elibereaza toxine, provoaca dureri abdominale si diaree exploziva.

O proasta absorbtie, imposibilitatea organismului de a asimila eficient nutrientii din alimentele consumate poate provoca diareea exploziva pentru perioade mai mari de o saptamana sau chiar doua. Corpul nefiind capabil sa asimileze cantitatile necesare de nutrienti precum vitamine, proteine, carbohidrati si zaharuri, nu va fi nici o surpriza ca acestea se vor gasi in materiile fecale. Proasta asimilare a fost asociata cu intoleranta la alcool, probleme cronice ale ficatului si unele forme de cancer precum cancerul pancreatic.

Problemele intestinale pot avea si ele ca simptom diareea exploziva, mai ales inflamatiile cronice ale colonului, ulceratiile si chiar cancerul la colon. Aceste afectiuni sunt depistate mai repede, intrucat diareea se agraveaza.

Trebuie mers la medic daca starea persista mai mult de o saptamana (de obicei trece dupa o zi sau doua daca nu e nimic grav), indicand o problema serioasa a tranzitului intestinal. Desi tratamentul difera de la un caz la altul, una din cele mai bune metode de a ameliora simptomele este consumul alimentelor bogate in bacterii “bune”. Iaurtul simplu contine multe bacterii “prietenoase” si poate face minuni in usurarea diareei explozive. Chiar si oamenii cu probleme intestinale cronice gasesc usurare in consumul iaurturilor. Pentru ca provoaca o pierdere rapida de lichide, trebuie de asemenea ca suferindul sa se asigure ca se hidrateaza bine pe parcursul intregii zile.

Autor | admin Comentarii | 0 Data | septembrie 11, 2014

leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *