Printesele Disney: Aurora, Frumoasa adormita

    Home  /  Carti  /  Printesele Disney: Aurora, Frumoasa adormita

Printesele Disney: Aurora, Frumoasa adormita Image

Printesele Disney: Aurora, Frumoasa adormita

Printesa Aurora (numita si Briar Rose sau Frumoasa adormita) este un personaj fictional si cel principal in filmul Disney animat din 1959, „Frumoasa adormita”. Creata de Walt Disney si animata de Marc Davis, Aurora este printesa unui regat englez fictiv din secolul al XIV-lea si unica fiica a regelui Stefan si reginei Leah. La botezul acesteia, trei zane bune sunt invitate pentru a-i oferi cadourile frumusetii si a cantecului, insa zana cea rea, Maleficient (Malefica) o blesteama ca in ziua in care va implini 16 ani sa se intepe in deget intr-un fus si sa moara. A treia zana buna, care inca nu-si oferise darul, altereaza blestemul, facand ca printesa sa cada intr-un somn adanc, in locul mortii, urmand sa fie trezita de sarutul printului Phillip. Vocea Aurorei a fost interpretata de Mary Costa. Mai recent, filmul a aparut ca personaj principal in productia din 2014, „Maleficent”.

Design-ul original al Aurorei a fost realizat de Tom Oreb, modeland-o dupa trasaturile elegante si zvelte ale actritei Audrey Hepburn. Animatorul principal, Marc Davis, care a animat-o si pe Cenusareasa a realizat produsul final.

Mary Costa a participat la o petrecere cu viitorul ei sot, regizorul Frank Tashlin, unde s-a intamplat sa socializeze cu oamenii potriviti, primind astfel o invitatie la auditiile pentru rol; Walt Disney incercase de trei ani sa gaseasca vocea potrivita. Cantareata a avut probleme cu interpretarea vocii personajului, ea fiind originara din sudul Statelor Unite, in timp ce Aurora era britanica, deci Costa a trebuit sa se chinuiasca pe tot parcursul inregistrarilor sa nu-si dezvaluie accentul adevarat.

Personajul a primit recenzii mixte, fiind comparata cu Alba ca Zapada, fiind si descrisa ca fiind „draguta, dar atat de plictisitoare”. Altii au considerat ca personajul este naiv, dar complet. In ciuda recenziei mixte, Aurora este una dintre cele mai populare printese, aparand in cele mai multe produse de marketing ale francizei, la egalitate cu Belle, si dupa Cenusareasa.

Autor | admin Comentarii | 0 Data | iulie 29, 2015

leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *