Proprietatile cascavalului

Proprietatile cascavalului Image

Proprietatile cascavalului

Este bine cunoscut faptul ca pentru supraponderali cascavalul nu este benefic, intrucat contine grasimi, multi insa uita sau ignora faptul ca este o bogata sursa de proteine si calciu, daca este consumat in cantitati corespunzatoare. 30 grame de cascaval contine aproape 6 grame  de proteine si 250 mg de calciu. Laptele contine multe vitamine si nutrienti, iar cascavalul ii pastreaza pe toti acestia.

Desi trebuie sa tinem sub control nivelul de colesterol si de sodiu, nu trebuie sa inlaturam cu totul cascavalul din alimentatie. Singurul lucru de care trebuie sa tinem cont este tipul si cantitatea de cascaval consumata. Grasimile reprezinta o sursa de glucoza, intrucat se descompun in aceasta cand sunt metabolizate. Glucoza genereaza energie pentru corp. De aceea se recomanda cascavalul si branzeturile cu un continut redus de grasimi.

Daca va intrebati care tip de cascaval este benefic pentru sanatate, va trebui sa cunoasteti si nutrientii continuti. Cascavalul este o sursa bogata de carbohidrati,proteine, grasimi solubile in apa, vitamine, calciu, fier si fosfor. De asemenea sunt prezente urme de aluminiu, mercur si nichel.

Femeile insarcinate ar trebui sa consume cascaval, intrucat este ca o masa completa. Acesta trebuie sa fie proaspat si preparat corespunzator. Daca suferi de intoleranta la lactoza, sfatul este sa mentii la distanta produsele lactate, insa poti sa nu renunti la cascaval. Pe masura ce se invecheste, lactoza continuta este transformata in acid lactic, care nu este daunator pentru cei ce au intoleranta la lactoza.

Veti fi bucurosi sa aflati ca este benefic si pentru dinti, intrucat are un continut bogat in calciu. Ajuta de asemenea la dezvoltarea oaselor. Daca cineva te intreaba despre cat de benefic este cascavalul pentru sanatate, te vei gandi de doua ori inainte de a da raspunsul, intrucat este important de tinut cont daca exista sau nu o problema cardiaca. Si chiar daca aceasta problema exista, nu exista nici un impediment de a consuma cascaval, intrucat contine aminoacizi extrem de necesari corpului. Daca metabolismul functioneaza normal, nu e cazul sa iti faci probleme cu privire la continutul de grasimi. Asadar data viitoare cand cineva te intreaba daca este benefic cascavalul pentru sanatate, arata-le ca este alimentul cel mai bun pe care il pot consuma cand sunt la dieta.

Autor | admin Comentarii | 1 Data | noiembrie 3, 2014

comments

george

Cascavalul are 1-2 procente de carbohidrati … asta nu il face o sursa bogata de carbohidrati

februarie 2, 2016 | 5:31 pm
Răspunde

leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *