Remedii casnice pentru arsurile cu aburi

    Home  /  Diverse  /  Remedii casnice pentru arsurile cu aburi

Remedii casnice pentru arsurile cu aburi Image

Remedii casnice pentru arsurile cu aburi

Arsurile cauzate de expunerea pielii la aburi sunt destul de neplacute si dureroase. Tind sa se intample in situatii casnice, in special in bucatarie. Desi nu par foarte grave la inceput, pot fi destul de severe, iar durerea impune tratament. Daca pielea intra in contact direct cu vapori cu temperaturi inalte, primul lucru de facut este sa inmuiem suprafata afectata cu apa. Tratarea zonei afectate depinde mai departe de gradul arsurii si de marimea suprafetei care a fost afectata. Daca e o arsura locala minora, remediile casnice se pot dovedi de ajutor, insa daca este afectata o suprafata mai mare si intr-un grad mai ridicat, trebuie consultat sfatul unui medic. In continuare prezentam arsurile in gradele lor si modalitati de tratament.

Arsuri de gradul I. Afecteaza stratul exterior al pielii si sunt marcate de inrosirea pielii, sunt cele mai putin grave. Zona afectata se umfla si se inroseste si de obicei se vindeca intre 3-5 zile. Ca masuri de prim ajutor se toarna apa pe zona afectata, se pot aplica bandaje sau creme de ingrijire a pielii pe baza de aloe. Alte substante ce pot ajuta sunt uleiurile continand vitamina E, pasta de dinti, mierea sau alte substante hidratante ce pot fi aplicate dupa curatarea ranii.

Arsurile de gradul II. Acestea afecteaza tesutul pielii de sub epiderma. De obicei se formeaza basici, zona afectata se umfla, iar durata de vindecare a lor este de pana la 3 saptamani.  In acest caz suprafata afectata trebuie sa fie scufundata in apa in jur de 10-15 minute. Se poate aplica apoi, cu grija, fara a rupe basicile, un unguent pe baza de antibiotic. Zona trebuie bandajata dupa ce e bine curatata si dezinfectata, pansamentele schimbate zilnic, iar pentru calmarea durerii pot fi luate diverse medicamente precum ar fi ibuprofenul.

Arsuri de gradul III – acestea sunt cele mai grave, distrug toate straturile pielii. Daca este afectata o portiune mare a corpului, pot sa prezinte chiar un pericol asupra vietii victimei. Timpul de vindecare depinde de suprafata zonei afectate, in cazul acestora fiind nevoie imediata de ingrijire medicala.

Autor | admin Comentarii | 0 Data | ianuarie 20, 2015

leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *