Se merita afacerea bed & breakfast?

Se merita afacerea bed & breakfast? Image

Se merita afacerea bed & breakfast?

Ce este mai exact un bed & breakfast? E un fel de hibrid intre un hotel de lux si o casa privata, imbinand ce e mai bun din ambele lumi – practic, o pensiune. In engleza, termenul inseamna „pat si mic dejun”. Un B&B este, in general, o institutie cu intre patru si zece camere de oaspeti, in locul celor intre 50 si 100 de camere, cate contine in general un hotel. Proprietarii locuiesc acolo si interactioneaza cu calatorii de parca ar fi musafiri invitati, nu doar ocupanti platitori ai camerelor.

Desigur, sa nu uitam de partea de „mic dejun”, o masa somptuoasa gatita in casa care este inclusa in pretul camerei si este servita in fiecare dimineata intr-o sala de mese comuna sau in camera turistilor. Pe langa acesta, cel putin in strainatate, B&B mai ofera si pahare de limonada sau ceai rece si racoritor pe veranda in zilele calduroase de vara, cani cu ciocolata calda in zilele reci de iarna, fursecuri in bucutarie, precum si vin si branza la receptie – toate incluse in pretul camerei.

Nu e de mirare ca B&B devin din ce in ce mai populare. Potrivit Professional Association of Innkeepers International din Santa Barbara, California, in 1980 existau doar cateva B&B/hanuri: 1000 de proprietati care cazau un milion de turisti. Cifrele mai nou sunt surprinzator de mari: 28.000 de proprietati care cazeaza 50.0 milioane de turisti.

Cazarea medie sau numarul de camere ocupat zilnic, potrivit Professional Association of Innkeepers International, a crescut odata cu numarul de unitati de cazare disponibile, crescand de la 45 la 50% in perioada ultimor patru ani. Pretul camerelor a crescut si el, evident, de la 103 la 121 de dolari, in aceeasi perioada.

Un B&B ofera, in mare, aceleasi beneficii ca o pensiune, diferentele fiind mici. Vei gasi prosoape pensiune in ambele locatii, diferentiindu-se de prosopul pe care il utilizezi acasa prin marime si adesea material, multe fiind din bumbac. Ambele detin televizor si camere mobilate, insa, cel mai important, oamenii care folosesc acest tip de unitate de cazare sunt adesea dornici sa socializeze si sa-si faca noi prieteni, in timp ce daca folosesti un hotel, nu ajungi sa-ti cunosti vecinii foarte des.

Fie ca vrei sa deschizi un B&B pentru a-ti suplimenta venitul, sa-ti deschizi o afacere din casa istorica pe care o iubesti sau pur si simplu iti place compania oamenilor, vei vrea sa stii factorul de profit. La ce incasari pot sa te astepti ca gazda de bed & breakfast?

Raspunsul variaza foarte mult, depinzand de numarul de camere din unitatea ta, perioada de timp in care esti in activitate, cat de creativ isi promovezi afacerea, de sezonalitate si cat de greu esti dispus sa muncesti. Trebuie precizat, totusi, ca afacerea B&B nu este una cu incasari mari. Aceasta nu este o afacere in care se fac multi bani. Poti sa faci profit si multe dintre cheltuielile personale sunt semi-acoperite. Insa, este o decizie de stil de viata. Vei face adevaratul profit cand vei vinde.

Autor | admin Comentarii | 0 Data | iunie 27, 2015

leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *