Se poate trata schizofrenia?

Se poate trata schizofrenia? Image

Se poate trata schizofrenia?

Schizofrenia este o boala psihica de o importanta majora care cauzeaza majoritatea tipurilor de halucinatii ce conduc la credinte false si la confuzie, astfel ca pacientii ajung sa nege un stil de viata normal si sanatos. Aceasta boala afecteaza aproape 1% din populatie si exista mai multe teorii care incearca sa explice modul in care aceasta este declansata. Cu toate acestea, se pare ca inca nu exista un tratament care sa vindece boala. Totusi, simptomele pot fi diminuate cu ajutorul antipsihoticelor specifice, dar si cu ajutor medical specializat.

Din pacate, aproape 30% din pacientii care sufera de schizofrenie nu reactioneza la medicamentele traditionale, cum ar fi risperidona sau amisulprida, care sunt recomandate pentru pacientii ce dezvolta o rezistenta la tratamentele normale pentru schizofrenie. Cu toate ca unele antipsihoticele pot fi ineficiente in mai multe forme tipice de schizofrenie, de cele mai multe ori simptomele bolii pot fi reduse si cu tratamente normale. In cazul celor care au o rezistenta fata de tratamentul pentru schizofrenie, un studiu realizat recent a descoperit care este cea mai buna optiune de antipsihotice, si pe care doctorii o prescriu, in general, ca o ultima varianta: clozapina.

Clozapina

Pana in prezent, clozapina nu a fost studiata in profunzime si asta pe motiv ca unele din efectele sale secundare este foarte riscant. Efectul in cauza este agranulocitoza, care reprezinta o scadere semnificativa a nivelului de granulocite- un anumit tip de celule albe din sange specializate in lupta cu infectiile. Pe masura ce pacientii devin mai susceptibili fata de infectie, psihiatrii incearca- in general- sa evite clozapina- cu toate ca este aprobata de FDA ca fiind singurul tratament pentru schizofrenie.

Aceasta descoperire este extrem de importanta pentru cei diagnosticati cu rezistenta ridicata la tratamentele traditionale pentru schizofrenie, deoarece prescriptia clozapinei inseamna mai putine spitalizari, mai putin simptome si perioade mai bune de stare de spirit.

Autor | admin Comentarii | 0 Data | noiembrie 10, 2015

leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *