Semnificatia gesturilor

Semnificatia gesturilor Image

Semnificatia gesturilor

O stare defensiva care sugereaza faptul ca esti si emotionat este exprimata mai degraba de lipsa afisarii mainilor. Atunci cand le ascunzi la spate sau intr-o parte a corpului, inseamna ca nu esti pregatit sa confrunti o situatie, o persoana sau iti este frica ca mainile lasate la vedere sa iti tradeze neincrederea in sine, nesiguranta de sine si emotiile.

Daca mainile cu palmele lasate deschise sunt asociate de catre specialisti cu deschiderea, onestitatea si  adevarul, iar mainile pe langa corp sau care gesticuleaza ceva sunt la fel de semnificative pentru o persoana sincera si spontana, atunci mainile mereu ascunse, care se framanta si cu pumnii inclestati exprima mai degraba emotie, faptul ca ascunzi ceva si nervozitate.

De asemenea, daca iti tii picioarele incrucisate sau unul peste altul, asta mai ales in cazul femeilor, atunci inseamna ca de fapt mentii o atitudine defensiva, de aparare, chiar daca nu e asa, si poate ca asta este de fapt pozitia in care te simti tu cel mai confortabil.

Starea de siguranta de sine este cel mai adesea exprimata printr-o pozitie de drepti, cu picioarele in concordanta cu asta, cu talpile usor departate si cu mainile fie pa langa corp exprimand o atitudine de superioritate si autocontrol, fie cu mainile in sold sau la spate, dar nu ca in cazul celor care se tem de ceva anume.

Starea de accesibilitate si de deschidere este exprimata printr-o atitudine prietenoasa si referitor la gesturi, de cele mai multe ori femeile trecandu-si mainile prin par, sau prin usoare atingeri indreptate spre partenerul de discutie. De asemenea, atunci cand iti treci mana prin par inseamna ca vrei sa arati ca esti disponibila, raspunzi la flirturi, iar scuturarea parului exprima comoditate, siguranta de sine si accesibilitate, abordabilitate.

O stare de seriozitate si care exprima faptul ca esti gata de a face ceva, de a trece la actiune si de a urma pe cineva este sugerata de o postura neutra a corpului: mainile impreunate in fata, unite, picioarele drepte si usor apropiate si de o atitudine serviabila care indica faptul ca acea persoana este pregatita de orice si gata de a incepe un demers.

Autor | admin Comentarii | 1 Data | iunie 5, 2014

comments

O iubita de nota 10 | bookblog

[…] pe ceea ce este in neregula cu tine, pentru a te ajuta, nu pentru a te sacai. Iti ofera si sfaturi atunci cand ii ceri […]

iunie 11, 2014 | 5:42 pm
Răspunde

leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *