Simptomele intolerantei la lactoza la adulti

    Home  /  Alimentatie  /  Simptomele intolerantei la lactoza la adulti

Simptomele intolerantei la lactoza la adulti Image

Simptomele intolerantei la lactoza la adulti

A avea intoleranta la lactoza poate fi o conditie medicala neplacuta, simplul consum de lapte sau produse derivate din lapte putand provoca simptomele.

Daca inveti sa recunosti simptomele, vei putea evita multiplele complicatii ce apar datorita incapacitatii organismului de a digera lactoza. Corpul fiecarei persoane secreta o enzima care digera lactoza (gasita in lapte si produse lactate). Lipsa acestei enzime va conduce imediat la efecte secundare si este important de recunoscut aceste probleme cat de repede posibil, cu cat sunt mai repede descoperite, cu atat mai repede pot fi si tratate si diminuate sansele de disconfort si de afectiuni pe viitor.

Cauze

Dupa cum am mentionat, lipsa enzimei in organism cauzeaza intoleranta. Aceasta enzima este produsa in intestinul subtire si ajuta la dizolvarea lactozei ce patrunde in corp prin consumul de lapte si produse lactate. Pentru ca lactoza sa fie absorbita de corp, trebuie dizolvata in doua componente (glucoza si galactoza), sarcina indeplinita de enzima respectiva, lipsa ei insemnand ca dizolvarea si digerarea lactozei nu va mai fi posibila.

Intoleranta este adesea confundata cu alergia, intrucat o reactie alergica in momentul consumului unui pahar cu lapte poate avea simptome asemanatoare. In cazul alergiilor organismul elibereaza anticorpi presupunand ca in lapte exista componente potential daunatoare. Acesti anticorpi provoaca simptomele alergiei.

Simptome

Problema cu simptomele este ca sunt similare cu cele ale altor conditii medicale. Este asadar dificila depistarea intolerantei, insa iata in continuare o lista de simptome de care daca veti suferi constant va trebui sa mergei la un consult medical.

  • durere abdominala
  • diaree
  • flatulenta
  • balonare
  • greata
  • alte simptome gastrointestinale

Odata identificate simptomele la un individ, este importanta tratarea lor intr-o maniera corecta. Sunt multe forme de tratamente pentru intoleranta la lactoza pe care doctorii si expertii medicali le recomanda pentru a scapa definitiv de problema. Astfel sunt prescrise fie surse externe bogate in enzima ce dizolva lactoza, fie suplimente continand nutrienti si minerale esentiale. In unele cazuri se recomanda cresterea treptata a consumului de lapte pentru ca enzima sa fie produsa treptat, si astfel problema poate fi rezolvata, sau sunt recomandate diete si regimuri ce pot ajuta persoanele cu intoleranta.

Autor | admin Comentarii | 0 Data | octombrie 2, 2014

leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *