Simtul umorului este semn al dementei

    Home  /  Stiinta  /  Simtul umorului este semn al dementei

Simtul umorului este semn al dementei Image

Simtul umorului este semn al dementei

In foarte multe situatii simtul umorului este cel care ne defineste pe noi ca oameni; este lipiciul care contruieste prietenii si care uneste grupuri de oameni. De foarte mult ori, umorul este utilizat ca modalitate de a raspandi unele informatii in public sau ca modalitate de a schimba topicul unui anumit subiect. Acestea fiind zise, cu totii dam dovada de un simt al umorului mai ridicat atunci cand suntem alaturi de prietenii nostri, insa ce se intampla cand umorul se schimba drastic? Potrivit unui nou studiu, acest lucru ar fi un prim simptom al dementei.

In timp ce dementa si Alzheimer sunt boli caracterizate de pierderi de memorie, acestea nu sunt primele simptome ale acestor boli degenerative, care afecteaza din ce in ce mai multi oameni la nivel mondial. Mai degraba, studiile au demonstrat ca simptomele mai subtile apar mai repede in viata unei persoane- semne ca schimbarea stilului de somn, a mersului pe jos, a simtului olfactiv etc. toate sunt simptome timpurii ale acestor boli. De asemenea, prietenii si membrii familiei pacientului care sufera de dementa au raportat schimbari de comportament, unii sustinand ca pacientii s-au schimbat foarte mult, devenind alte persoane.

Glumele proaste sunt semne de dementa

Deci, este logic sa presupunem ca o schimbare a simtului umorului poate fi un semn timpuriu. Potrivit oamenilor de stiinta de la Universitatea College Londdon, oamenii care au dezvoltat varianta de dementa frontotemporata- bvFTD- caracterizata de schimbari in comportament- au prezentat semne de modificare a simtului umorului cu cel putin 9 ani inainte ca semnele tipice ale dementei sa isi faca aparitia. In acest sens, simtul umorului a progresat de la comediile lui Mr. Bean pana la glume pe seama evenimentelor tragice- cum ar fi si dezastrele naturale- dar si alte scenarii ciudate unde oamenii normali nu gasesc nimic amuzant, cum ar fi un caine care latra sau o masina parcata. De asemenea, pacientii care au dat dovada de un simt prost al umorului si-au pierdut interesul si in alte forme mai inalte de comedie, cum ar fi satira sau umorul absurd.

Autor | admin Comentarii | 0 Data | noiembrie 20, 2015

leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *