Tactici de negociere a salariului

    Home  /  Cariera  /  Tactici de negociere a salariului

Tactici de negociere a salariului Image

Tactici de negociere a salariului

Cand vine vorba de obtinerea jobului potrivit la salariul dorit, negocierea acestuia din urma joaca un rol foarte important. Pregatirea pentru interviul pentru job trebuie sa includa si tactici de negociere a salariului. Este o adevarata arta a obtine cel mai bun salariu posibil, direct proportional cu responsabilitatile si pozitia pe care o va ocupa candidatul. In cele din urma aspectul financiar este un lucru important de care este interesat atat angajatul cat si angajatorul.

Pentru a avea mai multe parghii in momentul in care se cere salariul, va trebui sa ai mai multe oferte care sa concureze cu jobul ce incerci sa il obtii. Se considera ca a avea mai multe oferte nu numai ca ii ofera candidatului sansa de a negocia cu diverse organizatii, dar ii da si o doza de siguranta si incredere in sine pentru a putea cere si o remuneratie mai mare. Astfel aceste negocieri cu diverse companii ii vor permite candidatului sa aleaga oferta cea mai convenabila, ca raport intre responsabilitati si plata oferita.

Pentru a-si maximiza sansele, candidatul trebuie sa se pozitioneze precum o necesitate absoluta pentru angajator, ca un bun la care acesta nu ar trebui sa renunte. Trebuie sa isi cunoasca valoarea, care in parte este reflecatata de CV, in parte o arata angajatorului in momentul interviului. Aici conteaza mult modul cum se comporta candidatul, tinuta, pregatirea, experienta si abilitatile.

O persoana care a facut cateva cercetari cu privire la salariul pozitiei pe care urmeaza sa ajunga va sti mai bine si va reusi sa negocieze spre suma dorita. Discutiile despre salariu din timpul interviului nu trebuiesc incepute decat dupa ce candidatul s-a asigurat ca angajatorul cunoaste adevarata valoare ce poate fi adusa de acesta.

Negocierea salariului nu este un lucru foarte dificil, trebuie doar ca persoana ce candideaza pentru un post sa isi cunoasca adevarata valoare si sa isi justifice cererea unei anumite remuneratii prin performanta si plusul de valoare pe care il va aduce companiei.

Autor | admin Comentarii | 0 Data | noiembrie 6, 2014

leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *