Terapie impotriva durerilor cronice

    Home  /  Sanatate  /  Terapie impotriva durerilor cronice

Terapie impotriva durerilor cronice Image

Terapie impotriva durerilor cronice

Terapia- nu medicamentele- poate reprezenta cea mai buna modalitate de a ajuta oamenii care sufera de dureri cronice sa aiba parte de mai multe ore de somn. Ei bine, acest lucru poate avea loc numai daca terapia este livrata in persoana. Un nou studiu a demonstrat ca oamenii care sufera de dureri cronice- care iau parte la terapii pentru comportament cognitiv- nu numai ca si-au imbunatatit starea de somn dar si-au imbunatatit si experienta in fata durerilor, a oboselii si a depresiei.

„Somnul sarac reprezinta un risc de sanatate, iar studiile anterioare au sugerat ca ar putea avea legatura cu obezitatea, diabetul, infarctul, accidentul vascular cerebral sau chiar moartea. De asemenea, insomnia poate creste riscul fata de depresie, anxietate si abuz de substante si este o problema pentru cei care sufera de dureri majore care dureaza pentru o perioada mai mare de 3-6 luni”- sustine Nicole Tang de la Universitatea din Warwick.

Terapie prin comunicare

„Acest studiu este deosebit de important din cauza ca utilizarea de medicamente pentru a trata insomnia nu este recomandata pentru o perioada mai lunga de timp. Astfel, conditia trebuie tratata cu ajutorul tratamentelor non-farmaceutice. Suntem de parere ca rezultatele noastre vor trezi interesul medicilor de ingrijire primara si a profesionistilor din domeniul sanatatii”- sustin oamenii de stiinta.

Terapia prin comunicare are rezultate mai bune decat medicamentele, pentru a trata anxietatea sociala. In plus fata de efectele benefice ale terapiei comportamentului cognitiv asupra insomniei, oamenii de stiinta au identificat o usoara pana la o moderata scadere a durerii imediat dupa terapie. Un somn imbunatatit inseamna o scadere a depresiei. De asemenea, oamenii de stiinta au mai descoperit ca terapia prin comunicare este o alta forma non-famaceutica care ajuta oamenii sa treaca peste durerile cronice. Nu trebuie sa se apeleze neaparat la ajutor specializat, un pacient poate vorbi si cu o persoana apropiata sufletului sau, pentru a-si exprima durerea.

Autor | admin Comentarii | 0 Data | noiembrie 9, 2015

leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *