Ti-e frica sa zbori? Alunga aceasta teama!

    Home  /  Psihologie  /  Ti-e frica sa zbori? Alunga aceasta teama!

Ti-e frica sa zbori? Alunga aceasta teama!

Cu totii am auzit asta. Statistic, specialistii spun ca zborul este cel mai sigur mijloc de transport. Sigur. Asa o fi. Insa atunci cand esti in aer doar intr-o masinarie de metal si la mii de kilometri altitudine, nu ti se mai pare la fel. Mie imi place sa calatoresc cu avionul.

Chiar imi surade mult mai mult ideea de a merge undeva mai degraba cu avionul decat cu un alt mijloc de transport. Insa asta nu inseamna ca imaginatia mea nu umbla, la fel ca si a celorlalti.

Pentru multi oameni, frica de zbor vine din faptul ca acestia de fapt nu inteleg cum functioneaza avioanele. Pentru altii, lipsa de control personal asupra vehiculului in care se afla le poate crea panica.

In alte cazuri, a trai o experienta mai anormala in timpul unui zbor, ne poate crea acea stare de noduri in gat la fiecare turbulenta minora in timpul zborului. In alte cazuri, simpla stire cum ca s-a prabusit un avion pe undeva poate crea cea mai mare frica la nivelul creierului unei persoane. Orice ti-ar crea frica de zbor. cu siguranta o poti depasi. Urmatoarele trucuri iti vor fi de mare folos.

Ar trebui sa inveti despre cum functioneaza un avion, in primul rand. Mergi intr-o biblioteca si cauta o carte despre mecanica avioanelor. Ar trebui sa existe nenumarate astfel de carti sau poti merge pe net si cauta despre functionabilitatea avioanelor, despre aerodinamica. In timp ce unele informatii te vor baga in ceata si te voi face sa crezi ca esti din nou in ora de fizica din liceu, altele iti vor fi destul de folositoare si explicite.

Ar trebui sa produci oxitocina. A-ti incuraja trupul sa produca oxitocina poate favoriza la suprimarea amigdalei. Amigdala este o parte a creierului care stocheaza amintirile legate de frica si raspunsurile la asta sau mai bine spus reactiile.

Toata smecheria la abordarea fricii de zbor cu avionul este de a gasi o modalitate prin care sa-ti suprimi amigdala. Cea mai buna metoda este de a-ti incuraja corpul sa produca hormonul oxitocina, care inchide si ascunde gandurile de teama.

Autor | admin Comentarii | 0 Data | ianuarie 24, 2016

leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *